miarangsjo

Konsert och sommarvärme

Jag funderar på när värkarna ska sätta igång ordentligt. Har bara molande värk i magen och ryggen.
Igår var vi på RIX FM konsert i Linköping. Det var rätt tufft för kroppen. Stå still eller sitta på en filt på backen inte så avkopplande med en jättemage. Det var bra artister och det var rätt skönt att komma ut lite och se folk. Vädret var ju verkligen kanon. Åt en glass på mcdonalds i Mjölby och kände mig väl inte helt okej. Kan säga att hemresan blev en mardröm. Kände varenda litet gupp i vägen. Trodde att det var dags för förlossningen, men bara jag fick lägga mig och bebisen hade slutat sparka så sov jag gott. Idag har jag lite molande värk i mage och rygg, men inga riktiga värkar än.

Sitter ute och skriver, så himla fint väder. Johan är och hämtar gräsklipparen. Inte mycket att klippa i denna torka, men han vill få ner det kort nu när det är torrt i gräset.

Själv tänkte jag koppla av med en bra bok av Belinda Olsson och lite korsord. 

Ha det gott i sommarvärmen!!! 

Personalutbildning

Min käre make talade om för mig i onsdags att det är bra om inte bebisen kommer på fredag (som om jag styr över detta). För idag fredag skulle visst halva personalstyrkan på hans jobb på KISS-konsert. Ja, de får väl stänga butiken, sätta upp en lapp och skriva personalutbildning på stadion i Stockholm och på förlossningen i linköping.

Jaja känns inte som att det kommer hända något dramatiskt idag heller.. Blir nog ett juni-barn och det är ju inte fel. 
Vet att jag till att börja med i graviditeten sa att barnet är beräknat till den 23:e men det blir nog på nationaldagen. Det skämtet känns inte som ett skämt längre. Hellre den 6:e juni än att bli igångsatt fredag den 13:e  :P inte ett dugg vidskeplig...

Drömmar och rykten

Nä men se jag  är hemma idag med, ingen bebis i natt alltså. 

Idag kommer mamma och Matilda. Mamma ska bara baka klart bullarna som skulle vara klara till den 23:e. Det blir nog ett snällt barnbarn, som redan nu väntar in sin upptagna mormor :-)

Måste bara berätta vad Johan och jag drömde i natt.... Det är bara bebisar och förlossningar i huvudet nu (och en och annan råtta).

Min dröm (betydligt trevligare)
Jag drömde att jag vaknade hemma hos någon tror det var mamma och det var en massa människor där, de gratulera och sa att jag fått en pojke. Den var så söt, alldeles rund och go och röd med massor av hår. Sen skulle jag byta blöja på bebisen och upptäckte då att  det är en tjej... oj då sa de andra, vi såg nog fel.

Johans dröm
Han drömde att jag fick en långhårig råtta, som dog efter några dagar. Då fundera han på vad han skulle säga till alla för magen var ju borta och sen skulle vi få börja om igen med graviditet och allt. Men vi fick behålla moderkakan den gjorde de ett hjärta i glas av som vi fick.


Förresten så går det rykten på bygden om att vi fått en pojke redan...
En vän till Mårten och Johan var hemma hos Mårten igår och fick reda på att Johans syssling fått barn (en pojke) och att vi inte fått ännu men att det var på gång. Han berättar sedan det för sin mamma som är hårfrisörska. Hon blandar ihop detta lite och tror att det är vi som fått barn. Sedan kommer en granne till oss och klipper sig hos henne och då berättar hon att vi fått en liten pojke. Sedan kommer en ny kund (medlem i vår församling) och hon berättar även för honom om detta, men han träffade oss dagen innan och kunde då dementera ryktet.

Skulle inte förvåna mig om den första kunden som känner Johans föräldrar snart ringer och gratulerar farmor och farfar... Ojoj bäst att ringa och förbereda svärmor på detta...

Bäst att klämma ut den där ungen snart och säkrast är väl om det blir en pojk så ryktena blir sanna om än lite tidiga, men vem håller reda på datum och sånt... 40+5 idag 6 dagar efter beräknad födelse (typ jag håller stenkoll på datum).

31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
1 juni  kl. 23:50 (ej på arbetstid med andra ord) FLICKA, Matti (Johans kollega)
3 juni POJKE, Linus (svåger)

Tävlingen som aldrig tog slut, ingen som vill gissa på midsommar?

Listan avklarad!!!

Hur gick det nu med listan?

Ja bäddat hade jag ju redan gjort, alltid skönt när man kan stryka något direkt.
Badrummet fick sig en make over.
9 ramar orkade jag måla, kanske borde ta in dem nu.
Gick en sväng på stan efter att jag varit hos barnmorskan så där klarade jag av punkt 3, 5 och 7.
När jag kom hem byggde jag klart pärlplattan. Blev jättebra!
Ja då var det bara punkt 8 kvar....


1.Bädda (klart)
2.Ta bort kalk i badrummet
3.Köpa pärlor
4.Bygga klart pärlplattan
5.Till barnmorskan
6.Måla fler ramar
7.Gå en promenad
8.Åka till förlossningen

31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
1 juni  kl. 23:50 (ej på arbetstid med andra ord) FLICKA,    Matti (Johans kollega)

Dagens lista

Efter att ha gått hemma och vankat nu i 2 dagar hade jag näst intill panik igår. Var så rastlös och inte tog jag mig för något vettigt heller. Idag har jag gjort en lista på vad som ska göras:

Bädda (klart)
Ta bort kalk i badrummet
Köpa pärlor
Bygga klart pärlplattan
Till barnmorskan
Måla fler ramar
Gå en promenad
Åka till förlossningen

Om nu den sista punkten skulle bli aktuell före de andra så gör det ingenting...



31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
1 juni  kl. 23:50  Matti (Johans kollega)


Lång promenad

Har fått en massa tips på hur man kan få ut bebisen.. men det är inget som verkar fungera på vår lilla skrutt.

Detta har testats

Hallonbladste (ganska gott och sövande)
Springa trappor (blir sjukt andfådd efter 2 gånger)
Långpromenader (fick bara ont)
Rensa ogräs (snygg grusgård fick vi iaf)
Vila (Gör jag hela tiden när jag inte får ett ryck och gör några av de andra sakerna på listan)
Massage (tvingade Johan igår)


Igår var Johan uppe i kyrkan och jobbade, så då passade jag på att promenera där uppe för omväxlings skull. Gick riktigt långt och idag har jag skitont, men inga värkar.

Jaha då har den 26:e passerat... Jag som trodde på det datumet.

27 maj FLICKA, Erika (vän)
27 maj                 Carin Torstensson (vän)
31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
1 juni  kl. 23:50  Matti (Johans kollega)

Dags att vräka hyresgästen...

Nej, ingen bebis än....

Pappa är ju säker på att det blir idag så jag tänkte göra ett tappert försök att klämma ut han/hon idag. Springa i trappor kanske eller ta en promenad. Jag har ju själv gissat på dagens datum så nu gäller det.

Igår var det full rulle. Söndagsskolavslutning med 2 clowner, mycket roligt och uppskattat av stora och små... Får sen om jag kan lyckas lägga in lite bilder senare.

Sedan åkte vi till mamma och fira Mors dag. Grabbarna och Matilda drog igång en fotbollsmatch (bilder kommer) vilket nog drabbade Leifs installation på gräsmattan. Det blev en nostalgitripp tillbaka till åren 89-95 när vi tittade på gamla videosnuttar från syskonträffar och livet hemikring... Du var sötast Millan!!!!

Ica Maxi framåt kvällen, gick bra..

I lördags träffa vi Johans kusin och det är så kul att se hennes och andras min när de frågar om när det är dags för bebisen att komma och man svarar i dåtid.

-När är det dags?
-I fredags

Dags att vräka hyresgästen med andra ord...... 

26 maj FLICKA, Mia (jag)
26 maj FLICKA, Roger (pappa)
26 maj POJKE, Emelie (kollega)
27 maj FLICKA, Erika (vän)
27 maj                Carin Torstensson (vän)
31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
2 juni                   Matti (Johans kollega)

Dagen D har passerat

Dagen D passerade utan märkbara symptom på att en förlossning skulle vara på gång...
Nä får nog räkna med att gå här och vanka en vecka till.

Igår var jag och titta på lägenhet till Johans mormor och morfar sen blev det fika hos dem, mycket trevligt och gott. Johan jobbar idag och jag går här hemma och pysslar. Listan var ganska lång över saker att göra idag. Ska städa idag så det är väl bäst jag plockar lite innan Johan kommer hem. Ska åka och köpa en maffig godispåse, lite mat och ett till fotoalbum.

Imorgon är det söndagsskolavslutning, får se om jag kan gå på den, vore kul. Fast helst så vill jag ju vara på BB då. Konstigt att man kan längta efter något så smärtsamt eller jag längtar nog snarare efter att just det smärtsamma ska vara över och man får upp en liten nykläckt människa på magen.

Vad i hela världen gör den därinne som är så roligt att den vill vara kvar där och inte komma ut till oss..

24 maj FLICKA, Anita (kollega)
24 maj FLICKA, Lotta Ruderstam (vän)
25 maj FLICKA, Berit (kollega)
26 maj FLICKA, Mia (jag)
26 maj FLICKA, Roger (pappa)
26 maj POJKE, Emelie (kollega)
27 maj FLICKA, Erika (vän)
27 maj                Carin Torstensson (vän)
31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
2 juni                   Matti (Johans kollega)

Schlager

Igår var en riktigt bra dag, orkade med mycket. Satte in foton i album, var hos barnmorskan (allt såg bra ut och magen hade växt, inget att oro sig för), hälsade på mormor fick mat så att jag skulle ha klarat vå förlossningar i rad. Johan klippte gräs på kvällen och jag diska och tog hand om tvätten. Sen var jag helt slut i kroppen, skönt att bara sätta sig i soffan och titta på deltävlingen i eurovisionsschlagerfestivalen då. Charlotte gick vidare. Det var ju bra, nu får vi se hur det går imorgon.. men då ligger jag förhoppningsvis på BB, har ju tänkt att klämma ut bebben innan Mors dag så jag kan fira det ordentligt :-)


23 maj FLICKA, Anne-marie (mamma)
23 maj FLICKA, Matte (brorsan)
24 maj FLICKA, Anita (kollega)
24 maj FLICKA, Lotta Ruderstam (vän)
25 maj FLICKA, Berit (kollega)
26 maj FLICKA, Mia (jag)
26 maj FLICKA, Roger (pappa)
26 maj POJKE, Emelie (kollega)
27 maj FLICKA, Erika (vän)
27 maj                Carin Torstensson (vän)
31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
2 juni                   Matti (Johans kollega)

727 foton i oordning

Igår kom det 727 foton hit i oordning.. Hjälp.. tog mig hela fm och delar av em att sortera dem i olika händelsehögar. Har framkallat alla bilder från bröllopet. Nu återstår det bara att med datorns hjälp sortera dessa högar i tidsordning och sedan sätta in dem i album. Vore ju bra om det blev klart innan bebis kommer.
Jag gjorde en rabarberpaj och den blev faktiskt riktigt god *stolt*.

Idag ska jag äntligen till barnmorskan igen och mäta magen. Hoppas den har växt nu annars blir jag riktigt orolig att den lille inte får tillräckligt med näring. Sedan blir det nog ett besök hos mormor.  

22 maj POJKE, Annelie (kollega)
22 maj POJKE, Anna (kollega)
23 maj FLICKA, Anne-marie (mamma)
24 maj FLICKA, Anita (kollega)
24 maj FLICKA, Lotta Ruderstam (vän)
25 maj FLICKA, Berit (kollega)
26 maj FLICKA, Mia (jag)
26 maj FLICKA, Roger (pappa)
26 maj POJKE, Emelie (kollega)
27 maj                Carin Torstensson (vän)
31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
2 juni                   Matti (Johans kollega)

Millan har rätt

image18

Du har nog rätt Millan. Jag kommer att sakna magen. Den är ju skitpraktisk när man ska äta popcorn iaf.

Igår tog vi en kvällspromenad och hitta mystiska spår på gärdet... Johan gissa på björn (knappast troligt va!?). Trassel hittade en mus på promenaden. Det tyckte han var skoj... (usch)
Sen blev det tv-kväll med chokladbollar och popcorn och delfinal till eurovisionsschlagerfestivalen (krångligt ord) .

Idag ska jag baka rabarberpaj tror jag... ska se om jag hittar något bra och framförallt lätt recept först. Mamma kommer i eftermiddag.

Vad gör jag om dagarna?

Här händer det inte mycket, inte på bebisfronten iaf. Inatt sov jag gott utan minsta sammandragning och jag har inga känningar idag heller. Vad ska man hoppas på då lugnet före stormen kanske??? Jag håller på att pärla ett foto från vårt bröllop och igår tog de svarta pärlorna slut.. irriterande. Ska man orka och åka och köpa mer svarta pärlor. Vet att det finns på citygross och kanske kan den hoppiga vägen dit sätta fart på bebisen. Men än är det ju inte den 23, vilket är beräknat datum. Så det är bara att lugna sig lite.

Vad gör man här hemma om dagarna då? (Jag som verkligen har längtat efter att få gå hemma och pyssla. Jo jag pärlar, surfar, sätter in kort i album, får ett och annat städryck typ kylskåp och badrumsskåp, packar om bb-väskan, läser, tittar på film, går en promenad. Skulle vilja dra iväg på en riktig shoppingtur, men jag vet ju egentligen att jag inte orkar det. Dessutom kan ju vattnet gå när som helst (inte troligt). Och ja vad ska man handla, kläder till mig är uteslutet. Vet ju inte hur jag ser ut om en månad.. kläder till bebisen är också uteslutet, skulle kunna bada i bebiskläder i strl 56 (mest lånat) och ja sen vill jag ju veta om det är en pojke eller flicka innan jag handlar nåt i strl 62. Jag skulle visserligen behöva köpa fler album, kanske blir en tur till öb i eftermiddag, behöver ju komma ut lite.


21 maj POJKE, Linda (kollega)
21 maj FLICKA, Marita (kollega
22 maj POJKE, Annelie (kollega)
22 maj POJKE, Anna (kollega)
23 maj FLICKA, Anne-marie (mamma)
24 maj FLICKA, Anita (kollega)
24 maj FLICKA, Lotta Ruderstam (vän)
25 maj FLICKA, Berit (kollega)
26 maj FLICKA, Mia (jag)
26 maj FLICKA, Roger (pappa)
26 maj POJKE, Emelie (kollega)
27 maj                Carin Torstensson (vän)
31 maj FLICKA, Camilla (Syrran)
2 juni                   Matti (Johans kollega)

Lugn helg

Det har varit en lugn helg, vädret har gjort att man mest ville sitta inne. I lördags tog jag en promenad för att se om det kunde sätta lite fart på bebisen, men egentligen så vet jag ju att det är en myt. Vi hämtade en byrå hos Sandra och fick god tårta mums... Byrån blev jättebra i sovrummet, ska fungera som klädförvaring och skötbord. Måste köpa en liten nattlampa nu bara så man inte behöver slå på stora lampan för att byta blöja mitt i natten.

Igår fick Johan och jag ett ryck och städade kylskåpet, jätteskönt när det var klart sen åkte vi och handla på Maxi för att fylla upp det igen. Jag orkade inte gå i affären så jag satte mig i cafét tillsammans med en massa män som väntade på att fruarna skulle handla klart (jag vet.. fördomar, men det var faktiskt mest män som satt där).
Sen åkte vi och gratulerade Johans morfar i efterskott. Var så trött när jag kom hem att jag sov en timme i soffan. Sen tittade vi på film - Jakten på lycka - Den var bra.

Än är det inte försent att gå med i tävlingen. Har strukit er som trodde på den 17-18 maj för någon bebis har inte synts till i helgen.



19 maj POJKE, Johan (min gubbe)
19 maj FLICKA, Fia (faster)
21 maj POJKE, Linda (kollega)
21 maj FLICKA, Marita (kollega
22 maj POJKE, Annelie (kollega)
22 maj POJKE, Anna (kollega)
23 maj FLICKA, Anne-marie (mamma)
24 maj FLICKA, Anita (kollega)
24 maj FLICKA, Lotta Ruderstam (vän)
25 maj FLICKA, Berit (kollega)
26 maj FLICKA, Mia (jag)
26 maj FLICKA, Roger (pappa)
26 maj POJKE, Emelie (kollega)
27 maj                Carin Torstensson (vän)
31 maj FLICKA, Camilla (Tack syrran)

Vince and Joy

En lugn hemma-dag. Finns ingen bensin i golfen så det är bara att stanna hemma. Går inte åt någon bensin då heller och det är ju bra. Fick en mastig räkning för bensinen i april puh.. man hoppas ju att det kommer bli skillnad nu när inte jag åker till jobbet, men istället så blir det nog lite andra långresor i sommar. En är planerad till Falun iaf för att gå på bröllop.

Idag har jag läst ut boken Vince and Joy av Lisa Jewell. Bra, men förutsägbar eller det kanske har att göra med att jag har svårt för att inte bläddra framåt lite väl snabbt i böcker. Skulle vilja haft ett längre avslut i berättelsen, men jaja resten får man väl fantisera ihop själv.

Igår var Mamma, Matilda, Millan och Vilgot här. Vilgot gillade mina bläckfiskar som hänger över skötbordet, så mycket så att jag var tvungen att lära Millan hur man gör dem och sen vart det en till Matilda också.

Nu ska jag mest surfa runt här, städa toaletterna och vänta på att Johan ska komma hem..


image19

Väntan

Ja det är väl det man gör nu, går och väntar. Idag ska Mamma, Millan, Matilda och Vilgot komma hit. Ska bli kul! Det är nog bra att det händer något varje dag.

Igår var jag hos barnmorskan. Det mesta var normalt, den hade inte växt något sedan sist så jag fick en ny tid inbokad nästa vecka. Skrev ett inlägg på familjeliv och det verkar som fler inte växt så mycket sista veckan. Kan tänka mig att det är så att vår lilla bebbe har sjunkit ner så mycket att det är svårt att få något mått.
Fick även se huvudet på ultraljud för barnmorskan kunde inte känna var det var, vilket också troligen berodde på att det sjunkit en del sen sist.

Var sedan och hälsade på Johans morfar, han försöker muta mig med en hundring om bebisen kommer den17:e på hans födelsedag. Vi får väl se. Jag är ju själv född på min gammelmorfars födelsedag. Får väl springa lite extra i trappor på lördag eller ta en långpromenad.

Hur gick det sedan med tygblöjan på Siri?

Ja ska man använda tygblöjor eller inte? Johan är stor motståndare. Har själv varit det också, men tänker ju på att soptunnan kommer att bli väldigt full. Ur miljösynpunkt vore det nog också bra med tygblöjor, men man får ju tvätta betydligt mer, inte så miljövänligt. Kanske kan jag använda tygblöjor på dagen när jag är hemma och så använder vi engångsblöjor övrig tid.. ja jag vet inte, får väl se sen när barnet är fött... 

Det syns i ansiktet

ja man skulle ju kunna tro att jag åtminstone hade tid att skriva i min blogg nu när jag bara går hemma hela dagarna. Men det verkar inte som det....

Ja inget nytt på bebisfronten iaf. Svullna fötter har jag fått av värmen, men jag klagar inte det är skönt att det är varmt. Johan och jag var och handlade på Ica Maxi igår kväll, minst sagt påfrestande. När vi kommer fram till kassan säger kassörskan till Johan: "Hon ska ha när som helst va?" Nja 2 veckor är det kvar säger Johan... Det kommer tidigare säger kassörskan Det syns i ansiktet, var hennes nästa kommentar.. Vi får väl se om hon har rätt om sitt ansiktsutlåtande...

Idag har vi firat Johans mormor som fyller 82 år och så har vi varit på friluftsgudstjänst bakom Skeppsås kyrka. Jättefint och härligt väder satt bara och njöt (på plaststolar som Johan proppsa på att vi skulle ha med oss. Han påstod att jag inte kan sitta på backen, ehh ner kommer man ju alltid.) (Förresten är proppsa ett ord egentligen??)


Kissnödig.... igen

Sommarstugan

Jag tog mig kragen och lämnade datorn och började packa istället. Vi räknade med att komma iväg vid 10 och precis när vi packade in i bilen slog klockan 10 slag, ovanligt punktligt för att vara Johan och jag. Begav oss mot sommarstugan med ett självklart stopp på statoil i mantorp för att inhandla onyttigheter och tidningar. Efter ytterligare några mils skuttande i bilen var vi framme, känns inte som att bilkörning är den roligaste aktiviteten att ägna sig åt som gravid särskilt inte grusväg....

Stugan var inte så råkall som jag förväntat mig, men visst var det kallt så jag tände omgående en brasa och värmen och lugnet spred sig både i stugan och i oss. Så skönt att äntligen vara där. Laga lite mat, såg en film, läste, tog en promenad, grilla korv, såg en film till och hade det allmänt mysigt.

Fick några rejäla sammandragningar på kvällen och tanken att det kanske var dags kändes aningen skrämmande där ute i skogen. Somnade till slut iaf och vaknade upp framåt morgonen för ett toabesök, sov sedan till 9.30!!!!!! Så länge har jag inte sovit på länge... Skönt var det iaf och inga mer sammandragningar blev det.

Dagen idag har varit ganska regnig. Vi har mest suttit i stugan. Johan klippte gräsmattan och jag plockade lite inne. Sen var det mat, städning och hemresa. Vi stannade till i Linköping. Jag hade tänkt mig en kort sväng in på IKEA för att köpa lakan till spjälsängen, men insåg att det var ingen vanlig fredag på IKEA. Massor med bilar. Struntade i lakanen och köpte hjulcylindrar till bilen på Mekonomen istället. Jag kan ju åka in till IKEA en vardag istället nu när jag är ledig.

Har precis kommit hem till våra kelsugna katter. Johan åkte iväg för att måla lite panel till kyrkan och själv tänkte jag passa på att göra en kaka nu när jag har mammas form här.

Sista dagen

Igår var det sista dagen på jobbet, lite lagom rörig med tanke på att vi skulle ha vårdag tillsammans med skolan. Alla barn var indelade i grupper och skulle gå runt på olika stationer. Jag var på stationen utelekar, passade mig bra. Vi höll tidtabellen och behövde inte stressa. Det var nog värre i pysselgrupperna.

Sen var det korvätning ute och mitt i allt ringer chefen och vill ha lönesamtal med mig och en kollega... va!? Jag slutar ju idag försökte jag säga och jag har ju ingen aning om jag får fortsätta nästa vår. Jo men hon skulle prompt ha lönesamtal och det är ju inget man tackar nej till. Så klockan 8:00 på måndag ska jag infinna mig på jobbet igen och då ha fyllt i ett diskussionsunderlag med knepiga frågor. 

Jaha det var den avkopplingen då, bara att ta med sig papprena till stugan och sitta och klura på bra och välformulerade meningar.

Johan sover fortfarande, men nu är det snart dags att gå upp och skrämma liv i honom, annars kommer vi aldrig iväg till stugan.