miarangsjo

Tisdagssysslor

 
Gör ett inlägg innan det är dags att stoppa barnen i säng. Jag har varit ledig idag. Det är skönt att ha en ledig dag i veckan. Att arbeta 75% passar mig väldigt bra, även fast jag ibland kan känna att jag inte hinner med allt jag borde på jobbet, men jag får ´mer tid hemma med alla sysslor och mer tid tillsammans med barnen.
 
Idag tog vi en tur till Johans föräldrar. Johan sover på förmiddagen för han jobbade till klockan 2 i natt. Då fick han lite lugn och ro också när vi åkte iväg. Barnen lekte med dockor, packade vagnarna med dockkläder och servis och flyttade ut allt till deras vardagsrum. Det är mycket sådan lek nu och som förälder uppfattar jag mest leken som "alla saker byter rum" - lek. Mycket att städa blir det i alla fall.
 
Tänkte att jag skulle ha sprungit idag, men hann inte innan Johan började jobba för kaninerna hade gjort ett rymningsförsök så vi fick bygga om buren istället när vi kom hem. Annars har dagen flutit på. Barnen har lekt ute i sandlådan. Tänk att det ska vara så roligt med sand och vatten.
 
Ja apropå springning så ska ju jag springa tjejmilen på lördagen och om sanningen ska fram så har jag tränat alldeles för dåligt. Det gick bra i slutet på juli början på augusti och kändes som jag nog skulle kunna hitta formen, men sen gjorde sig benhinnorna till känna (det gör ont). Och jag tog beslutet att vila en vecka som sedan blev 1,5 vecka och ja sedan kom jag inte igång alls, så när jag egentligen skulle ha toppat träningen så blev det en rejäl svacka tyvärr. Nu känns det inte alls lika kul längre att springa på lördag, men jag ska göra så gott jag kan, men det blir nog jobbigare än vad det borde ha varit.
 
Jag tittade på programmet "En svensk klassiker" avsnitt 1 och 2 förut idag. Vilken prestation av deltagarna. Jag är imponerad, ska tänka på det på lördag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Släktträff

Vi har haft en riktigt trevlig helg med släkten. Vi träffades i Mjölby ridhus. Åt mat och fikade tillsammans. Flera provade att rida. Barnen fick privatlektion av några som var där och red. De var riktigt duktiga på att hantera hästarna. Tror vi skapade ett nytt intresse där, inget billigt sådant :-).

Efter några timmar där fortsatte nästan hela sällskapet hem till oss och det blev pizza. Härligt! Långväga gäster stannade kvar över natten och det blev en trevlig frukost och förmiddag tillsammans. Tack alla för en härlig helg!