miarangsjo

Jul och snart nytt år

Så här dagen före nyårsafton är det väl dags att summera året och sätta upp mål, planer och drömmar inför nästa år, men först lite julfoton.



Julaftonsmorgon och Vera öppnar sitt första paket.



Stina var mer intresserad av katten än av julklappen.



En docka, vilken lycka, med napp dessutom.



Stina och farfar på julafton.






Dukning och förberedelser på juldagen då min familj kom.


Mat i överflöd.



Tomten (men är det inte mina mamma-byxor :) Sorry Matte kunde inte låta bli.





Vera var väldigt rädd för tomten, men när hon fick paketen var det ändå ok med tomten, men hon var väldigt snabb med att säga hejdå till tomten.


Julen gick som vanligt väldigt fort, först laddar man en hel månad innan med pynt och paket, sen är det över på 3 dagar. Men det är ganska skönt också. Nu laddar vi om för nyårsafton. Vi blir ganska många i år så det blir nog full fart och trångt fast vi bor relativt stort. Har varit lite orolig, men insett nu någon dag innan att det är ju det jag gillar, att omge mig med familj och vänner och finns det hjärterum så finns det stjärterum....


En sammanfattning av året som gått.......

januari gick vi verkligen i väntans tider. Jag var så stor och tung och Stina som var beräknad till den 10:e väntade till den 22:a med att komma ut, men när hon väl bestämt sig gick det både snabbt och bra.

februari Johan var hemma hela februari, kan väl säga att den månaden sov vi inte så mycket, så den minns vi väl bara i dimma, men så här i efterhand är det ju en mysig tid, den där första bebistiden. 

mars Johan har börjat jobba och jag är hemma med barnen. Snön ligger som fastfrusen på backen och vi funderar på om det aldrig ska bli vår.

april våren kommer, vi firar påsk och livet börjar kännas lite enklare igen, man kan gå ut. 

maj sommarstugan ligger ute för försäljning och det är med blandade känslor. Vi har barnvälsingnelse för Stina och firar Veras 2-årsdag lite tidigare.

juni I mitten på juni köper vi husvagn och provcampar ihop med Pappa och Lotta. Det är värmebölja. Vi firar midsommar på torpkonferensen.

juli värmen hänger i till min födelsedag ungefär. 30-årsdagen firas med släkt och vänner.

augusti Johan har semester. Vi renoverar arbets/gästrummet. Släktträff på pappas sida. Vi semestrar i skåne.

september vardagen drar igång igen med barnsång och barnaktiviteter. Tar en tur med husvagnen till torpön i sommen. Takrenoveringen tar fart.

oktober Församlingsläger. Vi är sjuka en hel del.

november känns som vi har hamnat i en ond cirkel med alla förkylningar

december Johan jobbar mycket. Vi är sjuka. Laddar för jul och nyår och nu är vi äntligen friska allihopa.


Jag har haft förmånen att få vara hemma hela året och det har varit både roligt och jobbigt. Nu väntar nya tider. På måndag börjar mitt nya liv brukar jag säga. På måndag gör det verkligen det. Jag börjar jobba och är faktiskt nervös. Känns som det var så längesen. Johan kommer vara hemma på heltid med barnen. Jag tror att vi kommer få mer tid tillsammans som familj. Arbetstiderna påverkar väldigt mycket. Jag har schemalagd tid 38,5 h i veckan och slutar alltid tidigt en dag i veckan. Slutar aldrig senare än 17 så visst blir det skillnad.

Det blir säkert enhel del resor under 2011, inplanerat redan är en helg i södertälje i januari och en helg i norrtälje i februari.

Nu är det nog dags att sätta igång med nyårsstädandet.

Jobba, firade brorsan och nyårsplaner

Nu är det nära. Nu är det på riktigt. Jag börjar jobba den 3:e januari. Första veckan lyckades jag få 3 av 4stängningar, visst är de snälla mot mig. Jaja jag sa ju själv att det inte spelade så stor roll vilket schema jag fick första veckan om jag bara slapp öppna första dagen. Har sett fram emot att börja jobba och det ska bli väldigt spännande är faktiskt lite nervös. Kanske borde läsa genom läroplanen eller nåt... har nog glömt allt...

Stina ålar fort, fort, fort nu. Särskilt när hon har kattmaten i sikte. Hon älskar att stoppa saker i munnen så jag får se upp flera gånger om dagen.

Igår fyllde min bror 29 år! Grattis Matte! Vi gjorde ett litet överraskningsbesök hos honom igår. Mycket trevligt och något jag borde göra oftare. Sen bar det av till Sjöbris i motala för intag av lite mat. Bästa fiket/restaurangen i stan. Gott om plats, lekhörna för barnen och inte tjockt med folk. De har även gjort om inredningen så det är riktigt mysigt.

Fick även två soffor igår. Det tackar vi för, blev jättebra i vardagsrummet och nu har vi mer sittplatser till jul och nyårsfesten. Imorgon blir det planering av nyår. Mat och dukning framför allt och vad vi ska göra runt tolvslaget.
Det är så bra i vårt kompisgäng att alla är med och hjälps åt, handlar, lagar mat och dukar. Aktiviteter under kvällen brukar ordna sig. Mycket prat och sällskapsspel. Med 2 barn kommer väl inte jag få sitta på rumpan speciellt mycket.

Parkerar ni på familjeparkeringen utan barn?

La mig i en diskussion på sajten Familjeliv där frågan var som titeln lyder, det engagerar mig av någon anledning så jag måste ju bara få veta hur ni som läser min blogg gör.

Här är mitt svar i inlägget iallafall:


Parkerar inte där utan barn.

OCH Jag blir väldigt glad om det finns en ledig familjeparkering när jag kommer med barnen. Det betyder att jag utan problem kan få ut barnen och det inte blir så långt för min 2,5 åring att gå. Sparar mycket energi.

Men finns det ingen plats så parkerar jag långt bort så att jag med min breda häck kan få ut barnen ur bilen utan att repa bilen bredvid och det blir heller inget smetigt fingeravtryck från min 2-åring på bilen bredvid (för givetvis har hon mofflat i sig en chokladbit på väg till affären MUTA.)

Men innan jag tar ur barnen har jag småsprungit upp till vagnarna (finns givetvis inga vagnar vid parkeringen längs bort). Dragit vagnen ner till bilen. Placerat barnen i vagnen börjat gå mot butiken. Diskuterar 15 gånger med min tvååring om varför hon måste stå i vagnen och inte kan springa fritt på parkeringen. Efter att hon försökt klättra ur ett antal gånger kommer vi överens om att hon får gå om hon håller i vagnen. Fungerar i 10 sekunder. Lyfter i en skrikande unge i vagnen och fortsätter plöja mig fram i snömodden. Lillan som sitter i bilbarnstolen i vagnen börjar tycka att den skakiga resan är allt annat än rolig och skriker i högan sky..

..och vi har inte ens kommit in i affären...

Jag är glad om det finns en bred parkering ledig, men gör det inte det så har jag inte ens energi till att sucka över att Kalle 25 år utan barn parkerat sin fina BMW på den breda parkeringen när jag passerar där med 2 skrikande barn i en vagn som inte alls är gjord för snömodd.

Bilbesiktning och julkortsfotografering

Vad dagarna går fort. Julmarknaden gick jättebra. Jag hade iofs fullt upp att springa efter barnen, men alla andra skötte sina uppgifter exemplariskt och nu är det över för i år. Johan som var krasslig hela förra veckan la sig på lördagen med hög feber och är fortfarande inte frisk, måste vara någon sorts influensa.

Och när maken är sjuk så får jag göra det han brukar fixa och igår var det dags att besikta bilen. Inga problem, men det är ju tydligt att det inte bara är i vår familj som mannen sköter detta. Inte en kvinna inom synhåll. På order från min make så följde jag besiktningsmannen hack i häl. Men allt såg bra ut! Endast en liten anmärkning på blinkersfärgen bak.

Igår var elektrikern här, så nu har vi el indraget i gästrummet, vilket passar bra för i helgen kommer pappa och Lotta hit och deras hund Xara. Får se hur Vera tar det med hunden, men jag vill ju gärna att hon ska vänja sig vid hundar. Är ju så sugen sjäv på att skaffa hund när barnen är större.









Gjorde ett tappert försök att fixa julkort....


Fredagskänsla, julmarknad och en massa snor

Det är fredag idag.... Det är en positiv sak med att jobba, man får fredagskänsla, man ska vara ledig. Nu är det jättesvårt att få den känslan, särskilt den här veckan.
Johan jobbar imorgon.
Ingen barnsång för den här snorfamiljen.
Vi har inte lämnat huset sedan förra lördagen.

Verkligen svårt att få någon fredagskänsla då.

Imorgon är det den årliga julmarknaden i kyrkan. HJÄLP! I år har vi inte kommit undan utan har ganska stort ansvar. Både Johan och jag sitter med i kommittén och så har jag tvingat med svärmor i kommittén så jag har någon att luta mig mot. Hon vet nämligen allt från hur många clementiner som gick åt 1992 till ja jag vet inte vad men hon har koll. Vi hade lite planering för en vecka sedan och då visar det sig att den jag trodde hade bäst koll på detta inte kommer att vara med på julmarknaden. Bra, vem har mest koll då. Hoppas för allt i världen att det inte är jag... Men jag försöker tala lugnande till mig själv och säga att de har haft julmarknad i kyrkan sedan urminnes tider och skulle det vara så att vi glömt planera något så kommer det säkert att inträffa ändå för alla är väldigt inkörda på vad som ska hända på en julmarknad (läs auktion).

Det ska iaf bli väldigt kul att se något annat än innerväggarna på vårt hus.

Utomhus är det värmebölja, hela 16 grader varmare än i förrgår. Då var det -24 och nu är det bara -8 varmt och gott. Detta innebär att det börjar bli en lite mer normal temperatur inne. När det är -24 ute så brassar värmepumpen på allt den kan och det blir svettigt här inne. Det den däremot inte förstår är att om det är -5 och storm ute så behöver man brassa på lika mycket, men värmepumpen kan ju inte veta hur dåliga fönster vi har.

På måndag ska vi till bvc igen. Var där för 2 veckor sedan, men Stina hade knappt gått upp något i vikt så vi ska kolla det igen och så är det 2,5 års kontroll för Vera. Stina kan förresten åla framåt nu så nu gäller det att hålla koll på alla små stenar, löv, kattmatsbitar, minileksaker, annars åker de rakt in i lilla munnen.

Nähä om jag skulle ta tag i detta, duka bort frukosten och ta på Vera kläderna. Klockan är ju ändå 12.26 och jag är världens sämsta (läs snorigaste) mamma (ja just det, glömde nämna att hon tittar på tv och äter godis på en freeeedag).

Klart Slut
Slottshälsningar