miarangsjo

Kyrkans loppis

Idag har vi haft första planeringen inför kyrkans loppis. Ska bli kul att testa något nytt. Hoppas på mycket folk, mycket grejer och mycket fint väder. Det är inte förrän den 14:e maj, men veckorna rullar på och innan påsk skulle det ha varit skönt att rensa. Finns nog en hel del i gömmorna här som någon annan har bättre användning av.

 

klädmatchning

Onsdag igen, varje onsdag får jag skjuts till jobbet av en kollega och då märker man hur fort en vecka går, känns som jag åker med henne minst två gånger i veckan. Stängde på jobbet idag, lång, men bra dag, blev en hel del utevistelse i det fina vädret. En stor fördel med mitt jobb är att jag får vara ute mycket kan iofs vara en nackdel i vissa väderlekar.

Hem och äta lite (bullar och yoghurt vad sägs om den näringsriktiga kvällsmaten). Johan körde upp grenar till kyrkan och nu är det riktigt fint i trädgården. När han kom hem åkte jag iväg på step-up Pust vad hon kör hårt med oss. Skönaste duschen i veckan blir det när man kommer hem, borde verkligen träna 2 gånger i veckan, men just nu känns det som jag inte hinner träffa barnen knappt någonting. Får räcka med promenaderna på rasten och snart är det dags att börja cykla till jobbet.

Imorgonbitti ska jag inte glömma att lägga fram kläder till barnen... för annars kan det sluta så här:



Stina iklädd brun och rosa-randiga byxor från blingo samt en ärvd body från lindex också brun och rosa randig men inte alls i samma kulör och lite för mycket ränder. Strumperna matchade dock byxorna 1+. Till saken hör att maken har ansträngt sig för att det ska bli rätt när de åkte på öppna förskolan.

Inredning, trädbeskärning och mer tid på bloggen

Jag har inaktiverat mitt facebook-konto och tänkte att jag därmed skulle få mer datortid att spendera på bloggen samt att läsa andras bloggar. Oftast är det ju lite mer läsvärt på bloggar än facebook. Vi får väl se om uppdaterandet ökar.

Idag tog jag med mig Vera och vi åkte för att hämta upp Moa och Fia och bege oss till Åsa och Albin för en trevlig eftermiddag. Åsa har inspirerat mig otroligt mycket när det gäller inredning, hennes hem är som hämtat från ett reportage från tidningen Lantliv. Ibland kan jag tänka att det var bättre innan jag blev inredningsintresserad. Då köpte jag saker jag tyckte var snygga, men oftast passade de inte ihop med de sakerna jag redan hade. Alltså var mitt hem i en röra av färger och stilar. Nu har jag landat lite i det vita, lantliga, men det tar ju tid att inreda om sitt hem och vad gör man med alla kära möbler man älskar, men som inte passar in?

Hur gick det sedan med dukan-dieten. Det är ungefär 3 veckor sedan jag nådde målvikten på 64 kilo och jag har släppt lite på dieten och äter nästan som vanlit i helgerna och sedan kämpar jag på lite mer i veckorna. Har inte gått upp något ännu, men skulle vilja gå ner ett par kilo till för att ha lite marginal.

Johan är just nu iväg och kör upp grenar till kyrkan (trots att det inte blir någon majbrasa i år). Han har klippt fruktträden och då kan det gå så här..



..blir nog inga äpplen sommaren 2011


nåja ett och annat kanske...

Längtar efter våren nu....

Hon går :-)

Fick ett sms idag när jag jobbade "fem steg :)". Jag hade ju sagt till Stina att hon skulle lära sig gå när jag var hemma. Har anat ett tag att det är på gång. Hon går ju runt med en liten kundvagn i plast och lyfter och vrider och vänder på denna.

När Johan senare på kvällen åkt iväg för att handla och Vera sov lura jag till mig några steg till och när Johan sedan kom hem visade hon stolt upp sina nya kunskaper. Gick ju jättefort, från att inte gått alls imorse till att ta 10-15 steg nu på kvällen. Lilltjejan blir stor!! På tisdag blir hon 14 månader, samma dag som kusin Vilgot fyller 3 år.





Fredagskväll

Bästa kvällen i veckan. Denna helg har jag dock ställt in det mesta och inväntar magsjukan som härjar på jobbet. Känns som att denna gång klarar jag mig inte undan.. Försöker se positivt på det hela som en liten kuff under 64 kilosstrecket, men nä magsjuka är ingen vidare bantningsmetod trots effektiviteten.

Söndagsskola på söndag om skapelsen. Klurar lite på det...

Hör och häpna pappa.. Johan veckohandlar idag på en fredag. Vårt söndagsnöje är numera flyttat till fredagen och det känns som vi fick en hel eftermiddag ledigt under helgen. Härligt!

Såg nyss kalla fakta om magsäcksoperationer, kan känna att den var negativt vinklad. fast det är klart mår man dåligt psykiskt innan man opereras så gör man det nog efteråt också. Den löser ju bara det fysiska.Men jag tror dock att det finns många som mår mycket bättre också efter en sådan operation.

Johan kommer snart hem med maten. Jag ska läsa nya lantliv som kom på posten idag och försöka söva Stina,
på återseende.

En solig oplanerad morgon

Solen skiner, Vera tittar på tv, Stina leker och jag äter frukost och lyssnar på radio.. vem dyker då upp på radion, en ungdomskompis. Kul när det är någon man känner igen.

Vad ska man hitta på idag då, känns som man bara måste gå ut i det här fina vädret. Undrar hur lekparken i stan ser ut om det går att ta sig fram där med vagn och tvååring. Åhh vad jag längtar till vår och sommar, är trött på overaller, termobyxor, galonkläder och att frysa så fort man sticker ut näsan. Vill ha dörren öppen och låta barn och katter springa ut och in som de vill.

Igår tog Stina 2 steg, sötisen har väldigt bra balans, men fegar ur varje gång hon ska gå och går ner på knä och kryper istället.

Nu har jag nästan nått min målvikt. Ett kilo kvar och nu börjar det bli farligt. Har börjat fuska mer och mer. Lite för mycket yogurt, igår smaka jag på varma mackor och ett och annat kex har också ätits... ajabaja det är ju nu det gäller, 1 kg kvar, det är ju bara att kämpa på nu och sedan långsamt gå tillbaka till vanlig kost.