miarangsjo

Sol

Gårdagen kan ni läsa om i brorsans blogg, förhoppningsvis kommer det snart en film också med rundvandring i vårt renoveringsobjekt.

Strålande sol och igår tog vi första minigolfrundan, härligt!

Vera vägrade sova på em igår, kanske börjar hon bli för stor för att sova 2 gånger om dagen.

Idag firar jag min första Mors dag, detta genom att ge Johan sovmorgon?! (Jag sov till 9 igår så det är inte mer än rättvist)
Det blir nog frukost utomhus när han vaknat till. Är ju superfint väder

Grevinnan och betjänten...

Idag har årets vårfest gått av stapel. Nästan all personal på skolan och förskolan var med och det bar av mot en restaurang i motala, för lite mat och melodikryss.

Kommer in på restaurangen och upptäcker att vi är själva där.
Sätter oss vid bordet och får ut menyerna... här börjar det roliga. På menyn finns ungefär sex varmrätter. Jag väljer Bakad potatis med skinkröran, men de har ingen skinkröra så då tar jag kycklingröran, men den har de inte gjort, så då blir det skagen och tro det eller ej men den finns. Hur kan man ta emot ett gäng på 12 personer och sen inte ens ha de få rätterna som fanns på menyn, jaja kvällen är inte slut där..

Det tog 30 minuter innan vi fick maten. 

Gör ett besök på toa och då är pappret slut.

Melodikrysset sätter igång och det bläddras i papper, han undrar om han hörs utan mic, vilket han gör då, men ej när han satt på musik och ställer frågorna samtidigt som musiken spelar. Han sätter på micen så vi ska höra, men efter ett tag tar batteriet slut. Han ställer  fel frågor, spelar fel musik, får byta skiva m.m. och hela tiden får vi fråga om, tur att vi inte var 50 stycken.

Vi sitter 12 stycken mitt i en lokal och 30 meter bort är scenen det är inte en människa mer i restaurangen än vi. Varför får vi inte sitta närmare scenen då. 

Mitt i melodikrysset kommer servitören ut med dessert och kaffe. Ni ska inte tro att han kommer ihåg vad vi vill ha, nej han ropar ut och vi får räcka upp handen. Glassen var nästan slut så vi fick halva skålar, men behövde bara betala halva priset (snällt va?).

Servering av mjölk och socker var också lite speciellt:

Servitör (S): socker? (aningen snäsig i tonen)
Anna (A): Nej tack
S: nähä
A: men lite mjölk tack!
S: Jaha


En sak ska ni veta. Det här är underhållning på hög nivå. Vi skratta så vi tjöt åt deras tafatthet, men tyckte samtidigt lite synd om dem.

20 kronor fick man betala för att hänga in jackan...

De fick ingen dricks....

Pollygris

Cyklade till jobbet idag, har inte blivit av på flera veckor nu, men idag klaffade det med vädret och annat.
Toppenväder idag då är det härligt att vara ute på jobbet, dessvärre fick jag inte det på förmiddagen då jag satt inne och försökte ringa in vikarier till nästa månad...

Hela eftermiddagen var vi ute, åt även mellanmålet ute. Roligt citat från dagen... Två pojkar bråkar om en cykel: "Jag tog iallafall cykeln först din... din... pollygris" Det var det värsta han kunde komma på att säga. Det är nästan så man inte kan låta bli att skratta i sådana lägen, men man måste ju ta dem på största allvar och reda upp konflikten.

Dags att byta blöja, natta Vera i vagnen idag, ska ta en promenad ner till vårt hus så hon får sova i vagnen ikväll.

Så ska en söndag vara..

Söndagar har alltid varit en arbetsam dag i mitt liv, den dagen ska egentligen vara en vilodag, men jag verkar inte ha rättat mig efter det. Visst har livet på helgen lugnat sig med åren (jag är ju snart 29). Förr var man uppe halva natten mellan lördag och söndag. Satt hos en kompis och spela spel eller hängde i kyrkan. Men aldrig fick man vara uppe så länge så man inte orka gå på förmiddagsgudstjänsten. Det var vår deal i kompisgänget.

Efter Gudstjänsten som man ibland var delaktig i på olika sätt så var det lunch och sedan bar det av mot duntis-området för att tjäna ihop lite extrapengar på reklamutdelning. Gratis motion var det också, men det tänkte jag inte på då. Det skulle bara bli gjort. När jag jobbat ett par år med reklamutdelning så kunde jag köpa mig en ny cykel den körde jag sedan sönder med all reklam. I sju år dela jag ut reklam. Otroligt vad envis man kan vara och vad tålmodiga mina föräldrar var när hela huset fylldes av reklam.

Sedan var det dax för läxläsningen. Det var på helgen man hade chans att komma ifatt en aning i matteboken eller läsa inför historieprovet. Sedan var givetvis ångesten inför en ny skolvecka arbetsam. Den förstörde halva söndagen.

Nu går helgerna fort, fort, fort... jag engagerar mig fortfarande i kyrkan, sedan är det ofta någon i släkten man ska träffa..
Idag hade jag powerpointen på gudstjänsten. Det var söndagsskolavslutning och barnen berättade genm ett bildspel om vad de gjort under våren. Sedan blev vi bjudna på mat hos Johans mormor och morfar. Varje söndag åker vi och veckohandlar på Ica Maxi... ja jag vet vi är värsta rutinmänniskorna... Idag får nog Johan eller jag handla själva senare vör vi har en kille som ska komma och titta på en vedspis.

Har funderingar på om detta ska bli en renoveringsblogg med före och efterbilder på vårt Slott.



Söndagskolavslutning med bildspel



Djupt koncentrerad i datorn


Det var flera av barnen som ville prova Veras sätt att ta sig fram... Tävling i kapprummet



Hos Maja och Kalle på middag