miarangsjo

Dukan

Jag kan... förhoppningsvis har hoppat på en spännande diet dukan-dieten. Jag som aldrig förr bantat fick för mig att nu gäller det. Så nu äter jag bara kött, ägg och lätta mjölkprodukter i en vecka, sen får jag lägga till grönsaker. De har lite roligt åt mig på jobbet när jag kommer med mitt kalla ägg till frukosten. Kanske ska ta med en fläskkottlett till minglet innan utbildningen ikväll.

Igår fick båda barnen feber, men idag verkar det lite bättre med dem. Jag hoppas Stina hinner bli frisk till BVC-besöket på torsdag. Jag har ju tagit ledigt just för att åka till BVC.

Just nu

Min lilla bebis blir 1 år på lördag. Och hon är ingen liten bebis längre, kryper i full fart och ställer sig upp. Det händer otroligt mycket motoriskt just nu. Innan nyår åla hon och gjorde inga tendenser till att ställa sig upp. Vi slutade också med amningen strax före nyår och första veckan var lite kämpigt för hon vaknade många gånger om nätterna. Tidigare hade jag henne bredvid mig i sängen för att det var lätt att amma. Så för att sluta med amningen fick hon flytta över till sin säng och amningen ersattes av välling. Första nätterna blev det otroligt mycket vällingvärmande, men nu är det bara någon gång per natt och jag har fått tillbaka min säng....

Stina har även börjat äta riktig mat, men för att vara på den säkra sidan så får hon även burkmat och så får hon smaka av vår mat. Vill ju inte att hon ska fortsätta vara stillastående i vikten som sist vi var på BVC. Snart dags för 1-årskontrollen.

Jobbet ja... känns toppen. Mycket att tänka på och jag blir trött i huvudet. Men det fungerar så bra här hemma och jag upplever att vi har mer fritid tillsammans hela familjen.

 Idag har vi firat mormor som fyllde 88 i lördags. En riktig krutgumma som vandrade iväg och hämta både smörgåstårta och vanlig tårta i halkan. Citat mormor "De var ju så bekymrade över hur jag skulle få hem det, men jag har ju rullatorn" inga problem där inte.