miarangsjo

Promenad

Skönt väder idag, då måste man ta en promenad. Vera och jag begav oss till Navestad och hälsade på svärfar och svåger. Blåste rejält när vi skulle gå hem, blåste antagligen lika mycket när vi gick dit men då var det medvind, gick fort då.

Annars har det varit en lugn dag. Har givetvis sett McLeods döttrar,  är helt fast i serien. På kvällen hade vi söndagsskoleplanering här. Johan tog en promenad med Vera så jag kunde fokusera på planeringen.

Nu sover Vera och jag ska snart lägga mig också skönt. Imorgon blir det packning för tidigt på lördag bär det av mot GÖTEBORG...


Bilder från promenaden finns på bilddagboken..

Fullt upp med bilddagboken

Bloggandet har legat nere ett tag istället har jag försökt lära mig hur bilddagboken fungerar. 

Vera gör numera tendenser till att vända sig. Det går bra att vända sig i vår säng, det lutar lite så det ger lite extra fart..

Vår dotter sover endast om hennes mamma sover. Idag har hon sovit 3 timmar tillsammans med mig. Snacka om att jag inte får något gjort eftersom hon kräver att jag ska sova när hon sover. Eller ja så är det väl inte. Skulle kunna smyga upp när hon somnat, men grejen är att då sover jag själv alldeles för gott.

Detta resulterar i att jag numera är kvällspigg och det är ju trevligt att jag kan vara vaken när Johan är hemma.

 

Bilddagbok

Idag har Johan och jag skaffat en bilddagbok. Gå in där och kolla på våra goda dumlekakor...

rangsjo.bilddagboken.se

DeGeersfors

Stavas det så verkligen. Ja det är stället där Mamma, Leif och Matilda bor. Vera och jag var där idag. Matilda var i skolan. Hon åkte skolbuss för första gången. Hon kändes så stor när hon klev av bussen. Lilla lillasyster blir också stor.

Åkte över borensberg till mamma och det tog 45 minuter. Åkte över Motala hem, vilket tog 47 minuter. Jag trodde faktiskt att det skulle ta längre tid att åka över Motala men som man kan säga det var hugget som stucket...

Oj nu måste jag nog ta hand om Vera. Hon gillar inte att titta på OS ihop med pappa. 

Upptakt av bloggandet

Har legat av mig när det gäller bloggandet helt klart.. Semestern på västkusten vart helt klart lyckat. Varmaste veckan denna sommar. Sen for vi till Falun en sväng och gick på bröllop. Johans bror gifte sig med sin Mirjam. Alla var glada utan Vera som tyckte det var rörigt med så mycket folk. Sen har vi varit hemma och tagit det lugnt en vecka, blev en tur till Vadstena annars inget särskilt.

Idag är det söndag. Jag var med och ledde gudstjänsten, vilket inte uppskattades av Vera. Johan fick ta ut henne på en promenad. På eftermiddagen la jag vår trötta dotter och somnade givetvis själv. Tre timmar sov vi medan regnet smattrade på rutan, skönt!!!

Nu sover Vera igen och jag ska koppla av med lite popcorn, jordgubbssaft och idol 2007.

Semester

Dagarna går och jag hade tänkt att uppdatera så fort jag kom hem, men nu när Johan är ledig är det fullt program...

Söndag 27/7
Packade bilen full och funderade på hur vi kunnat tro att vi skulle kunna handla på Ge-kås på vägen hem, omöjligt.
I Värnamo åt vi på max sedan hälsade vi på Millan, Linus och Vilgot. Mycket trevligt! Sedan bar det av ner till Ängelholm till pappa och Lotta. Vi gick igenom deras husvagn, efter en pizza och fika i trädgården var det dags att krypa i säng första natten i husvagnen.

    

Måndag 28/7
Vaknade 6.20 av att Vera gnydde och vägrade sova mera. Tog med mig henne och Chips (Pappa och Lottas schäfer) på en härlig morgonpromenad. Framåt 10 när jag duschat, ätit, ammat 2 gånger och sövt Vera tyckte jag faktiskt att det var dags för min käre make att stiga upp. Han sov gott i den svala husvagnen. När Johan väl var klar med morgonbestyren och klockan började närma sig 12 begav vi oss in till Ängelholm för lite shopping. Framåt eftermiddagen var vi färdigpackade och hade trännat på hur man fäller ut markisen. Vill ju inte göra bort sig när man kommer till campingen.
Vi begav oss mot Gullbrannagården. Gick väl skapligt att få husvagnen på plats, gjorde inte bort oss iaf. Begav oss ner till havet. Långt och bökig väg tyckte vi nog allt att det var, men vad skönt det var med ett dopp inga maneter och 25 grader i vattnet. Bestämde oss för att ta en annanväg tillbaka, såg en gångbro längre bort som gick över en å som rann ut i havet. Gick längs med stranden och upptäckte att längre fram var man tvungen att ta sig över ån för att komma till bron. Vattnet var till knäna och vi insåg snart att det skulle vi inte klara med barnvagn och packning. Bara att gå tillbaka, men då kom några snälla män och hjälpte oss så Vera fick flyga för första gången, totalt omedveten i sin vagn.
Efter en lång och varm dag var det skönt att sova...

    

Tisdag 29/7
På tisdag morgon bestämde vi oss för att det var alldeles för varmt för att vara ute hela dagen så vi åkte in till Halmstad, vilket inte var helt lätt att göra. Johan programmerade in Stortorget i Halmstad i gps:en och vi åkte och efter ett par mil frågar jag Johan om det verkligen är så långt till Halmstad. Han ber mig kolla i kartboken och jag säger "men Halmstad ligger ju norrut" ja säger Johan som om han vetat det hela tiden men vi åker ju söderut säger jag båda ungefär lika dumma jag visste inte var halmstad låg men det visste Johan men han visste inte att vi åkte söderut. Förrän Hallandsåsen dyker upp. Försent att vända och vi får ta oss upp för åsen (europas brantaste motorväg). Vi vänder och lovar varandra att inte lita helt på gps:en någon mer gång. Till och med Johan som oftast inte vill erkänna att tekniken kan fela. Vi stannar vid en stormarknad utanför Halmstad och går ett tag i affärer. När vi kommer ut upptäcker vi att det sitter en p-bot på fönsterrutan inget kul alls. Han tänka många onda tankar om varför man har parkeringsavgift vid stormaknad. MEN efter närmare granskning av p-boten upptäcker vi att den inte är vår. Någon har satt dit den på vår ruta och antagligen hoppats på att vi inte ska läsa på den utan bara betala och vara glada. Men icke, dessutom blir man ju nyfiken på att ta reda på vem denna skojare är och med dagens teknik är det inte svårt. Ett sms senare så har vi ägarens namn och med lite sökning på nätet så kan vi nog få reda på lite till.
Tog ett dopp i havet på kvällen jätteskönt.

Nu orkar jag inte skriva mer ikväll men kommer uppdatera mer senare...