miarangsjo

Bilder






Vera och Stina i samma ålder. Visst är de lika!!

Johan har varit ute och fotat lite vinterbilder i solsken. Kul att ha när flickorna blir stora. Då kan vi visa bilderna och säga "Förr var det riktiga vintrar minsann".









Så gott som insnöade

Igår natt hade vi en riktig vaken-natt varken Vera eller Stina kunde sova. Undrar vad det beror på att de inte kan sova fast de är så trötta... men det roliga i det hela var när jag klev upp klockan 2 för att hämta näsdroppar till Stina. Jag möter då Johan i hallen som gett upp och gått ner med Vera. Han har ett litet leende på läpparna (brukar han absolut inte ha när han måste vara uppe klockan 2 med Vera) så säger han: "Det är både hockey och skidskytte på tv". Gick och la mig med gott samvete (inte synd om honom) och tänkte att OS iaf för något gott med sig - en glad man även om nätterna.

Idag är vi så gott som insnöade, har börjat oroa oss för taken på våra uthus... körde ut bilen från carporten för säkerhets skull, läskigt att höra på radion om alla tak som rasar in. Vera ville följa med ut förut när Johan skulle röja snö så vi gick en sväng till postlådan och tillbaka tidningen hade inte kommit (Konstigt va!) sen var Vera nöjd. Hon sover förresten ute i vagnen, borde ställt dit en vägpinne så vi hittar henne sen. Har snöat 1 dm sedan Johan röjde bort snön för 1,5 timme sedan otroligt. Vi skulle haft gäster idag, men varken dom eller vi tyckte att det var någon bra idé att ge sig ut på vägarna i detta kaos. Johan tog en tur till ICA fornåsa förut, driverna på ena sidan där inte plogbilen kört på ett tag var lika höga som bilen.

Ikväll ska Johan och jag försöka hålla oss vakna och titta på melodifestivalen tillsammans, annars brukar alla fyra sova gott vid 21, måste man ju när man har en hel del vakennätter. 



Snart ser vi inte ut genom köksfönstret...




Köksfönstret utifrån




Bilen fick flytta ut från carporten..




Dags att ta in veden. Den ska vara här under någonstans




Vägen mellan motala och linköping brukar vara betydligt bredare och mer trafikerad.

 

igår, idag och imorgon

Igår var vi på BVC med Stina. Hon hade ökat bra i vikt, 4770 gram och längden är 57 cm. Stora tjejen, dags att plocka bort alla kläder i strl 56. Vera har även hon bytt storlek i de flesta kläderna till 98 så det är stora justeringar i garderoberna nu...

Idag ska jag åka till mjölby och handla tyg till två fotöljer som ska kläs om.

Annars kämpar vi på med förkylningar. Just nu är det Stina och Johan som är värst drabbade. Men Johan är den som gnäller mest. Häromdagen hade han halsfluss, men det gick visst över nu känner han sig bara konstig. Lite huvudvärk, slemmig i halsen och snorig, ganska vanliga symptom på en vanlig förkylning, men när en karl är förkyld då tyder dessa symptom på att de är nästintill döende..

Imorgon åker Vera, Stina och jag upp till mamma i Degerön...

Till Värnamo

Så begav vi oss ner till Värnamo på en tur. Kom iväg en halvtimme senare än vi tänkt, men det berodde på att Vera sov till 6.20 :-0 kors i taket, det är väl angenäma problem när man är småbarnsförälder... att man försover sig händer inte ofta i det här huset.

Det krävdes en hel del mutor för att hålla stora damen på humör hela vägen ner, men jag hade laddat väskan med böcker, vindruvor, tablettask och den största mutan av alla som endast används i absolut nödfall: mammas lypsyl...

När vi kom ner var det sovdags för Vera och kusin Vilgot.. Vilot somnade efter ett tag men Vera som är van att sova utomhus vägrade somna. Hon var vaken hela dagen. Sov en halvtimme på hemresan...

Vi åt flygande Jakob och det är väl bara att erkänna att varken Millan eller jag är några experter i köket så vi borde ha lämnat över matlagande till Johan. Nä då inga större katastrofer, Jakob blev lite svart och riset lite överkokt, men det smakade toppen. Fick bromsa Johan i ätandet så det blev något över åt Linus.

När Vilgot sedan vaknade blev det full fart på kusinerna. De hoppade i sängen, byggde pussel, kasta bollar, läste böcker, målade med kritor... Vera var trött men lycklig när vi packade ihop och styrde färden hemåt, med ett stopp på McD i Mjölby. Tack Millan och Vilgot för en kul dag...





Kram



Helt normal katt...



Tur att det inte finns katter på gården dit de ska flytta. Han skulle bli mobbad....




Vera sov till 7.45 i morse... härligt!


IKEA

Igår var vi på IKEA. Spännande att ge sig ut på dagsutflykter med 2 barn. Jag hade förberett med en inköpslista innan och det var egentligen bara lampor och saker till barnrummet som skulle inhandlas så själva IKEA-besöket gick ganska fort. Vi tog en liten fikapaus också och delicato-bollarna smakade som vanligt toppen. Jag är verkligen chokladbollstokig. På den tiden man inte gick upp i vikt, kunde jag sätta i mig flera stycken på en gång. Men numera får man tänka sig för lite mer.

Det blev en liten tur in på IKANO-huset också. Var på jakt efter en amningströja, men tycker inte att hm:s är så bra, för små amningshål så tröjan är i vägen för bebis. Bäst är ju Boobs tröjor men de är ju hemskt dyra och man ska ju inte använda dem under så lång tid.

Johan storhandlade på Jack & Jones medan jag köpte ett par tofflor till Vera, sedan ägnade jag mig åt att jaga henne inne på Jack & Jones. Bra förbränningstips av gravidkilon förresten att shoppa med en 1,5-åring puh..

Vi provade även syskonvagnen med båda barnen och jag måste säga att den var jättebra så länge Vera ville sitta i den och sedan funka den bra som enkelvagn till Stina. Hon sov gott!!

Nu har Johan och Vera åkt till simhallen med några kompisar. Jag hoppas de får kul!! 

BVC-besök

Idag har BVC varit på hembesök och jag hade väl egentligen bara en fundering och det var om hon fick i sig tillräckligt med mat... Förra onsdagen vägde hon 3800gr idag 9 dagar senare väger hon 4290gr så nog får hon i sig det hon behöver. Skönt!!

Vera och Johan är på väg hem från Babysången, ska nog göra iordning lite välling så vi kan lägga henne direkt när hon kommer hem. Hon är säkert trött.

Tänk att det ska vara så svårt att gå in här och skriva några rader..

... först och främst räcker ju inte tiden till på samma sätt, men det är inte mycket att skylla på för det handlar bara om prioritering

Idag har vi varit på familjecafé i Normlösa, väldigt trevligt och skönt att slippa ordna lunch och disk själva... Trevligt att prata med andra mammor (Johan var ensam pappa). Vera sov hela tiden när vi var där och Stina åt hela tiden. Annars sover Stina mest hela tiden, vaknar och äter och somnar om igen. Amningen fungerar väl inte 100 än, mjölken har inte anpassats efter hennes behov, så det blir mycket hostande och skrik när det kommer för mycket på en gång, men det tar sig väl...

Sedan åkte vi till några vänner och titta på deras får. Vera var hellycklig. Hon älskar djur.
Brorsan är här nu och han och Johan tittar på hockey. De brukar klara det trots att de håller på olika lag :)

Stina och jag ska göra oss klara för sängen nu. Fungerar inte att somna senare än 21.30 då orkar jag inte natten med blöjbyten, amning och vällingfixande..

Kram och godnatt