miarangsjo

BVC och annat

Idag har vi varit på BVC, 6 månaderskontrollen. Allt var bra, lite svårt att höra vad läkaren sa, båda flickorna skrek i högan sky. Då blev till och med jag lite svettig, brukar försöka hålla mig lugn och det gjorde jag väl även denna gång men lite svettig som sagt. Stina-klumpen vägde iaf 8,2 kilo. Sedan har dagen varit lugn Stina sover mycket hon har lite feber. Tror det är 3-dagars febern. Vet mycket väl att man inte ska åka till BVC med sjukt barn, men vad gör man när det är läkarkontroll och man inte får tag i någon så man kan avboka. Ringde klockan 8 imorse "Personen du söker återkommer 8.15" Ringde igen, prick 8.15 -upptaget. Ringer sedan varannan minut till klockan 8.30 -upptaget...... Klockan 8.30 -"Personen du söker återkommer den 4:e augusti. Det kallar jag service telefontid en kvart. Hade då 2 alternativ:

1. Åka med en hängig men ändå relativt glad Stina med 38 graders feber.
2. Vara hemma och inte kunna meddela att man inte kommer

Valde att åka plikttrogen som man är, kanske borde varit hemma vet inte. Läkarundersökningen gick rätt fort och vi träffa inga andra barn som kunde smittas, om det nu smittar.

Under tiden som barnen sov målade jag taket i det blivande arbets/gästrummet. Kommer bli så skönt att få det klart. Har segat ut på det så länge.

Johan jobbar en dag till. Ska bli så skönt att vara två vuxna hemma. Ska försöka komma iväg på lite småutflykter. Hoppas att vädret blir skapligt i augusti också. Behöver inte vara 30 grader men 23-24 och sol är inte dumt. Finns ju en del att sysselsätta sig med här hemma också.

 

Det ändras....

Sa en gång när vi bodde i lägenhet: Det enda man kan göra i den här lägenheten är att sitta vid datorn eller glo på tv...

Var väl lite rastlös och trött på väggarna hemma. Pluggade då och spenderade mycket tid hemma.

Idag kan jag längta efter att få sätta mig en stund vid datorn eller få glo på tv i lugn och ro. Livet förändras snabbare än man tror. 
 
Nu ska jag gå ut och städa förråden tillsammans med maken och döttrarna. Ingen rast ingen ro med hus och 2 barn. Och som om detta inte vore nog så har vi nu två kattungar Sally och Sussi. Det är verkligen full fart.

Får inget gjort!!

Idag har jag lite svårt att få saker gjorda, började slipa spackel. Sen skulle jag ta fram bilder för framkallning men fastnade på internet. Strax därefter vaknade Stina och så har jag pysslat med henne. Ska nu försöka få i oss lite mat. Flygande Jakob för min del och morotspuré till Stina. Hoppas det fina vädret håller i sig till kvällen. Då ska vi åka till borensberg och bada och äta glass och medhavd sallad (som jag också borde göra nu medan Vera sover).

Imorgon fyller jag 30!!! Min man ringde precis och rådfrågade om present, alltid ute i sista minuten:-)

Barnen

Nu sover båda tjejerna och jag har bestämt mig för att uppdatera bloggen lite. Vill skriva lite om vardagen just nu och vad som händer i tjejernas utveckling just nu. Vet ju att det är så roligt att ha det och läsa om senare. Det händer att jag går tillbaka och läser om hur det var när Vera var lika gammal som Stina är nu. Det är ju svårt att inte jämföra syskon.

Det känns som att tiden med barnen tar upp hela mitt liv just nu, men så är det ju inte riktigt ibland får man ju sådana här stunder när det är lite lugnare. Tyvärr ägnar jag ofta dessa stunder åt att komma ifatt med hushållsarbetet samt drömma om hur jag ska renovera och inreda här hemma.

Stina blir 6 månader på torsdag. hon väger nog strax över 7 kg (var ett tag sedan vi var hos barnmorskan). Hon tycker om att leka med sina saker och kan ägna en bra stund åt att pilla på en liten tvättinstruktion som sitter fastsatt på leksaken. Hon vänder sig blixtsnabbt från rygg till mage. Det är inte lika intressant att vända sig tillbaka även fast hon efter en stund tröttnar på att ligga på mage. Sträcker på armarna och kan förflytta sig runt sig själv ej framåt eller bakåt. Stina är alltid glad och nöjd, men säger till ordentligt när hon är hungrig, trött eller vill ha ny blöja. Hon älskar storasysters tokiga upptåg, men kan bli lite ledsen när hon blir för intensiv och närgången. Stina äter gröt morgon och kväll och matpuré mitt på dagen. Hon är intresserad och får väl i sig några skedar varje gång. Ammar henne till största del. Hon har inte tagit nappflaska ännu. Stina sover oftast hela nätterna, men lägger sig sent. Hon sover oftast 2 längre stunder på dagen.

Vera är snart 2 år och 2 månader. Det är full fart, klättrar och hoppar gärna. Älskar att hoppa och fick därför en studsmatta i 2-årspresent. Där tränar hon mycket balans. Det kommer mer och mer ord nu också. I lördags sa hon första längre meningen (som gick att förstå). Hon pekade på blöjan och sa "Det är bajs, pappa är ute". Vilket innebar att hon hade bajsat, men det var pappa som skulle byta. Vera är pappas flicka och hon vänder sig oftast till honom när hon slagit sig, ska sova eller vill leka. Men det går bra med mig också när Johan jobbar. Vera är just nu väldigt intresserad av böcker med olika saker i. Vill höra hundra gånger vad varje sak heter fast hon vet det om man frågar. Tycker även om att pussla. Vi försökte börja pott-träning nu i sommar men hon känns inte redo så vi väntar lite till. 

Jag kommer att vara hemma med båda flickorna till och med december sedan börjar jag att arbeta och Johan kommer att vara hemma till augusti, sedan blir det förskola.

Ska se om jag kan få in lite bilder på barnen också..



Vera på campingen i Ullared 10 juli 



Bus



Lek med kusin Vilgot



Försök borsta det håret...



Glad unge som greppat sina tår!