miarangsjo

Fruktsallad

Har ni lekt fruktsallad någon gång? Alla deltagare sitter i ring och blir tilldelade ett fruktnamn. Deltagarna ska sedan byta plats när deras frukt ropas upp. Ropar den som inte har någon plats fruktsallad så får alla deltagare byta plats.

Här hemma leker våra saker fruktsallad, med Vera (och ibland hennes slarviga föräldrar) som lekledare. Våra saker byter helt enkelt plats. 

Idag hitta Johan telefonen i en kökslåda. När jag skulle ta på mig gummistövlarna en regnig dag så låg det ett värmeljus där i. Sopsorteringspåsarna är också ett ställe man kan hitta konstiga saker, telefonen, leksaker, kattmat m.m. Apropå kattmat så hade Johan det i sina gummistövlar en dag. Kattskålen var också borta en dag. Den låg i vedspisen. Veras hårborste byter ofta plats, idag låg den i kylskåpet.

Funderade på om det är vanligt hos barnfamiljer att de letar efter en inköpslista i badkaret? Här gör vi det iallafall. 

Idag var första riktiga föräldradagen och jag höll mig borta från jobbet ända till klockan 9. Var och lämnade tillbaka en bilkudde som jag lånat. Sedan bar det av till mamma. En trevlig dag och maten stod på bordet när Johan kom hem.. risk att han blir bortskämd

Lite bilder från helgen



Matilda var hos oss tors-lör. Veras stora idol, Vera överöste henne med kramar när hon kom.

På söndagsmorgonen adventspyntade vi köket.



Vera kontrollerar temperaturen på badvattnet.



Adventsfika i köket.. lussekatter och pepparkakor förståss


 

Ännu en deltagare...

10 januari är beräknad födelse enligt ultraljudet

5 januari, pojke (Wiqard)
8 januari, flicka (Pappa Johan)
9 januari, flicka (morbror Matte)
11 januari, flicka (moster camilla)
15 januari, pojke (Mamma Mia)

Nytt jobb!!!

Jag har bytt arbetsplats, arbetsuppgifterna har också förändrats en hel del. Det är heltid, men glöm det där med 40-timmarsvecka. Här är det dygnet runt som gäller, ständig jour. Som nu t.ex. Vera vakna precis på övervåningen, bara att värma välling och springa upp.

Kom inte och säg att jag är mammaledig....

Fler gissningar

10 januari är beräknad födelse enligt ultraljudet så nu är det bara att gissa på...

8 januari, flicka (Pappa Johan)
9 januari, flicka (morbror Matte)
11 januari, flicka (moster camilla)
15 januari, pojke (Mamma Mia)

Idag är det riktigt trist väder, regn och mulet, men vi har ändå varit ute en sväng på fm. Var borta i gamla huset och tömde och städade ur garage och förråd. I eftermiddag kommer mormor och mamma hit... Ska baka en sockerkaka och handla lite annat fikabröd.




På plats

Nu är vi på plats i vårt hus och idag har vi haft gäster. Det är bra då får man lite gjort (städning och sånt). Vi ordnade barnvakt i torsdags och drog iväg till ikea, fyndade 3 cd-ställ och hittade förståss en massa andra saker. Kul att shoppa loss, men det var ju en hel del att montera och fixa idag innan gästerna kom. Gardiner, hatthylla, tavlor mm. Ja och så är det ju det vanliga plocket.. städa, diska, tvätta.

Jag har 3 dagar kvar nu på jobbet, sen ska Vera och jag njuta av lugnet här hemma. Hur lugnt det nu är med en 1,5 åring??

Vecka 33 (32+5) nu i graviditeten, beräknad födelse 10 januari. Tänkte starta samma gissningslek som när vi väntade Vera. Så vad tror ni kära läsare? Vilket datum kommer bebisen? Blir det en pojke eller flicka?




8 januari, flicka (Pappa Johan)

10 januari beräknad förlossning

15 januari, pojke (Mamma Mia)

Till min lillasyster

Nä nu är det nog dags med lite storasyster-erfarenheter...

Du har ju kommit rätt långt för att vara 21 år kan man säga (jämför med mig själv)

Du har fästman, lägenhet, praktik, barn. Du vet vad du vill jobba med och var du vill bo. Du vet till och med vad du ska ha för husdjur..

Med risk för att låta asgammal så hade jag knappt flyttat hemifrån när jag var 21. Jag arbetade till och från på Grafiska, visste inte vad jag ville jobba med. Hade inte sett skymten av några killar i mitt liv och ja tanken på barn och husdjur kändes långt bort.

Men nu är jag 29, har man, snart 2 barn, fast jobb och ett hus på halsen. Vet i och för sig fortfarande inte vad jag vill bli... man blir nog aldrig riktigt klar med sig själv.

Just det jag har två trassliga katter till husdjur också...