miarangsjo

Bildmaraton












Nä filten ska ju vara i docksängen

Ser fram emot..

Här går livet sin gilla gång Johan jobba sex dagar förra veckan och kommer även jobba denna lördagen. Men på torsdag nästa vecka har han tagit ledigt, så på onsdag kväll åker vi till Skåne och andas vårluft (fick mms som visade en termometer på 16 grader :-o ), träffar pappa, Lotta och deras schäfervalp Xara. Ser fram emot det, blir lite semester.



Trist blogg

Oj vilken seg och tråkig blogg jag har fått.. orkar verkligen inte skriva, men nu gör jag det ändå. Sömn är ju ett ämne jag tycker om att ventilera här inne. I natt har jag sovit 5 timmar... inte så pjåkigt, tyvärr var jag uppe de där guldtimmarna mellan halv 2 och halv 5. Jaja nog om det.

Var och hälsade på jobbet idag. Vera var trött men tyckte ändå det var kul att leka med barnen. Och så sålde jag tre digitala fotoramar och 2 minneskort till jobbet. Får se vad mediacenter betalar mig för det :P

Sen bar det av hemåt, stoppade ner Vera i vagnen omgående och snart sov båda tjejerna. Jag ägnade pausen åt att slösurfa. Det känns som att under den tiden de sover så går luften ur mig totalt, bara säckar ihop framför datorn eller tvn. Det är ju då jag borde diska, tvätta och städa. Men till slut tog jag mig i kragen och stekte pannkakor... 

Hela eftermiddagen gick åt till att hålla tjejerna på gott humör. Min bästa vän just nu är Fåret Shaun. Han ställer alltid upp när det blir som värst. En halvtimme innan Johan kom hem bestämde båda tjejerna att mitt knä var bäst att sitta i, så det var bara att ta en i varje knä varav den ena ville äta samtidigt... Och så Shaun förståss!!!

Nu är det dags att gå och lägga sig!  

I tidningen

Denna vecka är vi i tidningen. Blev ganska bra ändå. Vi har sovit dåligt allihop natten innan och Vera var inte alls på humör och vände sig bort från fotografen hela tiden.

En snöbild och bilder från igår



Kände att jag vill lägga ut den här bilden. Den är tagen den 26 februari, undra om man någonsin kommer få uppleva så här mycket snö. Bilden är tagen i vår trädgård och Vera syns knappt...







Lite bilder från igår. Vera ritar, Stina i vagnen och Tudor som övervakar det hela.

Nu är det allvar

Nu är jag hemma ensam om dagarna och idag är faktiskt första hela dagen jag är helt själv med barnen. I måndags var vi hos mamma och igår kom hon hit några timmar, men än så länge har det gått ganska bra.

Måste berätta lite händelser från dessa dagar..

I måndags åkte vi som sagt till mamma i Degerön. Vera pussade Baggen Viktor, hon dela fisken med katten Mulle och drack kaninen Vildas vatten. Mamma föreslog avmaskning efter en dag där uppe. Jag tror hon klarar sig. Djur är nog renligare än 1,5 åringar, kanske är det djuren som borde aktat sig.

Igår förmiddag ringde telefonen, men den var på ljudlös så det hördes bara ett pip. Stod i köket men kunde inte riktigt lokalisera var ljudet kom i från. Letade på bänken, på golvet, i kökslåderna, i kylskåpet (man vet aldrig med Vera), bland Veras leksaker. Ringde från mobilen till hemtelefon.. Letade och ringde igen. Funderade på varför Stina vaknade varje gång det ringde och började vagga henne där hon satt i bilbarnstolen. Och där ligger ju telefonen. Inte konstigt att hon vakna när det piper och vibrerar under rumpan. Misstänker att det är storasyster som gett henne telefonen.

På eftermiddagen packade jag in bilen och tänkte lite kaxigt att ett ärende skulle jag nog kunna klara av själv på stan. Min telefon har gått sönder och jag skulle köpa en ny. Vera totalvägrade att sätta sig i vagnen och det var omöjligt för mig att få dit henne. Försökte locka med majskrokar, men hon var så arg på mig. Fick efter många försök ge upp och åka hem. Hade lite ont i ryggen efter det träningspasset. Ska aldrig mer vara kaxig, väntar till helgen och tar med mig Johan också eller så lämnar jag honom och Vera hemma...

När man inte trodde det kunde bli värre...

... nätter

natten mellan onsdag och torsdag såg ut så här..

22.30 Vi går och lägger oss, satt uppe och titta på fuskbyggarna på tv och var lite sociala för en gångs skull
23.00 Vera vaknar. Johan lägger sig i hennes rum och hon somnar om.
00.30 Vera vaknar och somnar inte om förrän 06.00... Jag är uppe mellan 00.30 och 5.00 Härligt!!!


MEN bakom molnen skiner ju solen

Så här var denna natt...
20.30 Alla sover
02.00 Vera och Stina vaknar.
02.10 Vera och Johan somnar
03.00 Stina och jag sover
05.30 Vera och Johan vaknar
06.00 Flyttar över Stina till vår säng och sover till 07.30

Skönt med en riktig sov-natt

Idag har vi varit på barnsång i skeppsås. Skulle bara hämta datorn i kyrkan innan och lyckades sätta igång larmet. Johan fick skjutsa upp oss till sången och sedan avlarma. Men det gick jättebra att vara själv med flickorna så det bådar ju gott inför nästa vecka när Johan jobbar.

En natt i mitt liv

kan se ut ungefär så här..

21.00 läggdags
21.30 somnar efter amning och blöjbyte på Stina
23.00 Vera vaknar, gör välling
01.00 Stina vaknar, amning och ny blöja är vaken en timme och ligger och gnyr
02.00 Vera vaknar, gör välling
03.00 Katterna river på dörren, vill ut.
04.00 Stina vaknar, amning och ny blöja
05.30 Vaknar av att Johan och Vera går upp
06.30 Ger upp det där med att sova det är ju ändå så kravfullt...