miarangsjo

lhc och ssk

ojojoj det här blir inte roligt, har just konstaterat att lhc spelade oavgjort mot ssk. Det är ingen glad gubbe man får hem då inte... men en glad bror har jag nog nu. Härligt kämpat ssk!!! Blod är tjockare än vatten. Det har alltid varit södertälje som gällt hemma så det är svårt att byta nu. Borde ju inte vara något problem då jag egentligen inte är intresserad av hockey. Men jag kan ändå inte låta bli att heja lite och glädjas åt ssk:s framsteg (är inte så vanliga iofs).

Ska nog äta en smörgås innan jag lägger mig. Jag är ständigt hungrig känns det som, kan ju bero på att jag ammar förståss och ja ni som undrar hur det går med vikten. Det står ganska still faktiskt och det är ju bättre än att den går upp men helst skulle jag vilja ner några till...

Inget godis på 25 dagar nu.....

Tack för blommorna! Älskar dig!

En tand och kyrkbygge

I söndags besökte vi karlssons på mobilia, kändes lite som ÖoB, nä det var inget som kunde konkurera med Ge-kås, så det blir nog en tur dit, Johan ska bara se till att ta ledigt någon dag så far vi. 

Vera har blivit stora tjejen har fått en tand, sylvass men än har hon inte bitit mig, börjar hon med det så är det nog dags att avveckla amningen.

Igår kunde till och med jag vara med och jobba i kyrkan, jättekul!! Vera sov som en stock i vagnen utanför. Tänk att det kan vara så kul att bara sätta upp lite tejp.. jag tror att det kan bero på att jag fick känna mig delaktig i arbetet med kyrkan och jag gillar att jobba praktiskt.... hoppas det kan bli fler kvällar.

Kanske skulle dra iväg till ikea idag. Vera behöver en matstol. 

Karlsson, karlsson världens bästa karlsson

Hurtig som jag är tog jag idag och promenerade upp till babysången i Skeppsås tog ca 50 minuter och Vera sov hela vägen. Det är trevligt att träffa lite andra mammor och barn även fast de flesta är äldre än Vera. Vera sjunger inte så mycket än, men hon tittar storögt på alla barnen och försöker att ta in så många hyss som möjligt :-) 

Dagens största händelse på babysången (som egentligen borde byta namn eftersom det bara är 3 bebisar där varav en sov hela tiden) var inte sången idag utan att Ge-kås öppnat i Mantorp ca 1 mil härifrån STORT alltså... fick senare reda på att det iofs inte riktigt var Ge-kås utan något som hette Karlssons, men detta måste iaf undersökas innan den planerade färden till Ullared...finns ju åtminstone bensinpengar att spara.

Vera somnade även på vägen hem och sover fortfarande, måste vara någon form av rekord 1h och 45min, man blir helt slut av att sjunga.

Nu ska jag äta delikatesslunch: Snabbmakaroner och micrade köttbullar (icas)

Sen ska jag packa supersnabbt, ska hämta gubben på jobbet och sen bär det av mot sommarstugan, finns ingenstans man kan koppla av så bra som där.

Disk, Degerön och bajs

Det blev ingen öppna förskola igår. Istället var Vera och jag hemma och visade avloppskillen rätt. Skönt att få ordning på detta nu. Gick snabbt och smidigt och efter väntade ett berg av disk.

Idag har vi varit i Degerön och hälsat på Mamma, Millan, Matilda och Vilgot. På lördag åker Millan hem, hoppas vi ses snart igen är så kul att träffa henne och Vilgot. Vi har så mycket gemensamt nu. Kul att vi fick barn så tätt.

Tittar just nu på Sjukhuset och Vera sitter i soffan och bajsar... mysigt, måste nog ta hand om det nu. Hicka har hon också. Det är besvärligt att vara 3 månader ibland.


Barnvälsignelse

I söndags var det dags för barnvälsignelse. Allt gick bra, Vera var på gott humör, skrek lite innan vi skulle gå fram och kusin Vilgot hängde på, men jag lyckades hindra ramaskri genom att så diskret som möjligt få i henne lite mat. Vera sov under kyrkkaffet, men krävde att någon stod ute och vaggade vagnen. Sedan var det smörgåstårta hemma hos oss, vi var nog 24 personer här, hade dukat långbord i stora rummet, gick jättebra, men det var jobbigt att avloppet i köket inte fungerade. Fungerar fortfarande inte.... men imorgon kommer de och spolar rören får hoppas det blir fart på det. Om man spolar vatten så får man gå ner i källaren och tömma.

Idag har syrran varit här. Vilgot och Vera har lekt (han tugga lite på hennes tår om man kan kalla det att leka!?)
Vilgot fick även prova hennes hoppgunga, tyckte han var riktigt kul, men även han var lite för liten för den.

Skulle ha åkt på öppet hus i församlingshemmet imorgon men istället blir det att vara hemma och guida östgötafrakt rätt bland alla rör i huset. Eller ja jag ska låsa upp dörren åt dem i alla fall.

 

Vända sig

Den 4:e juni blev Vera 3 månader, 2 dagar innan skratta hon hjärtligt åt sin sjuka mamma... Hon firade 3-månaders dagen med att vända sig från mage till rygg. Hon gjorde det endast en gång och det var nog för att jag la ner henne i precis rätt läge. Men idag har hon vänt sig flera gånger, ingen gång däremellan men idag fick hon för sig att det var dags. Blev kanske inspirerad av alla stora barn som var på babysången idag. Inte vet jag, men kul var det. Just nu ligger Vera och träter på sin Lisebergskanin. Bäst att rädda kaninen... :-)