miarangsjo

Fredagskänsla och presenter

Jag gillar fredagar, sista dagen på arbetsveckan, man tar det lite lugnare, idag var det färre barn på jobbet också, så det blev en lugn dag. Hämtade barnen och stannade till vid affären och köpte lite fredagsmysgodis.
Barnen var rätt trötta, men det blev ändå lite sent i säng för att de skulle hinna träffa Johan som varit och ordnat födelsedagspresent till Stina. Hon fyller 2 år på söndag, det är ju inte klokt, min lilla bebis.

Kanske dags att uppdatera hur det går med nyårslöftena.. Vågen visade 68,6 i morse och det är väl ingen jättenedgång, men ändå, ner är alltid ner. Vill öka motionen istället för att anpassa maten så mycket. Jag tycker ju om mat och godsaker, så jag får väl springa som sjutton. Det andra nyårslöftet med köpanyttstopp går ganska bra, har väl inte lyckats få med Johan riktigt, men han vänjer sig nog snart, sist han var i mataffären kom han hem med en måla-själv-mugg som Vera ville ha. Ganska onödigt tyckte jag, men det är inte alltid så lätt att stå emot en 3-åring själv på ica maxi. Sen damp det ner 2 filmer i postlådan som jag glömt avbeställa. Det får bli födelsedagspresenter.
Ja det är ju det där med presenter som är svåraste nöten att knäcka. Stina får en trehjuling som en bekant till mig hade, perfekt att skicka ut förfrågan via facebook. Den var Johan och hämta idag. Sen blir det en tavla som jag "kors i taket" har broderat klart. Jag ska även leta upp några leksaker i garderoben som Vera hade när hon var mindre och slå in. Det är ju kul att bara öppna paket när man är 2 år med papper och tejp och snören.
Mormor fyllde förra helgen och till henne gav vi nya handdukar som vi hade liggande här hemma som inte kommit till användning.

Det gäller att planera presenter i god tid kan ju ta tid att hitta bra saker begagnat, men det är lite roligt faktiskt.
Min sparkdräkt som jag köpte i ullared gick sönder i blixtlåset så det är väl en sådan jag är mest sugen på att köpa, men det får vänta om ingen har en att sälja begagnad!?




Trolldegsbak


Det är väldigt lätt att fuska när man går hemma om dagarna, bland allt överblivet julgodis. Borde slänga alltihop.

1 januari 70,7 kilo
2 januari 70, 5 kilo
3 januari 69,6 kilo
4 januari 69,4 kilo

Vera var jättehängig igår och satt mest i soffan så jag beslutade mig för att vara hemma idag för sen är jag kompledig torsdag och måndag är min lediga dag. Så nu sjutton ska vi  kurera oss, bara ta det lugnt. Gjorde en trolldeg på förmiddagen som vi pysslade med en stund.
Gick igenom min garderob och jag har rätt mycket kläder, skulle kunna ha köpstopp på kläder i flera år, men frågan är ju när jag slitit ut kläderna jag trivs i och måste gå i mindre trivsamma kläder. Hur roligt är det då? Från och med nästa år ska jag bara köpa kläder jag trivs i... går det? 
Ikväll kommer en kille från securitas hit. Han ska bara informera om deras produkter och kolla vilket brandskydd vi har idag. Inte ringa och tjata sen, utan vi får återkomma. Vad tror ni om det? Fattar inte att jag inte kan säga "nej, tack. Vi är inte intresserade" borde ju inte vara så svårt. Så nu kommer han och ska prata och informera mitt i kvällsmat och läggning. Åhh så bra!

Lägger in bilder på bakandet istället för att gnälla







Full koncentration

Recept på play-doh deg:

5 dl mjöl
2 dl salt
2 msk citronsyra

rör ihop detta i en skål

5 dl vatten, koka upp
1,5 msk olja
och några droppar valfri karamellfärg

häll oljan och karamellfärgen i det varma vattnet och häll sedan det över mjölblandningen. Knåda degen och sätt igång och lek när degen svalnat lite.






 

Den andra dagen fick Vera feber

1 januari 70,7 kilo
2 januari 70, 5 kilo

Jaja det var iaf mindre, kan ju va vågen som felar lite... :)

Började kl. 6 imorse, men hade gått och lagt mig tidigt så det gick bra. Efter en inte allt för arbetssam dag på jobbet så hämtade jag flickorna på förskolan och åkte hem. Vera var väldigt trött och la sig i soffan. Tyckte allt hon var lite varm och efter några timmar kräktes hon och hade över 39 i feber, så det blir att vabba imorgon. Hon har ju haft feber nästan en gång i veckan senaste 3 veckorna, går över på ett dygn ungefär, väldigt konstigt. Kanske ringa bvc imorgon.

Köpstoppet går bra, har inte utsatts för några frestelser så här den andra dagen på nya året. 

Gott nytt 2012

Så var även nyårsfirandet förbi och det firades traditionellt i slottet med god mat och trevligt sällskap.

Förrätten bestod av ugnspannkaksrulle med champinjonstuvning eller köttfärs till barnen. Huvudrätten var saffranssoppa och potatisbröd och till efterrätt åt vi daimcheescake. Och så en massa godis, chips och dricka.
Barnen röjde runt med skratt och gråt om vartannat. Vid 21 var det tack och godnatt för våra döttrar och de sov sedan hela kvällen. Det spelades spel och pratades hela kvällen och vid tolvslaget gick vi ut och tände tomtebloss. Vi hörde att det smälldes raketer runt omkring men det var så disigt att det gick inte att se något.

I början av oktober tog vi hit en vuxen katt som inte trivdes där den bodde, men det visade sig ganska snart att den inte trivdes här heller och efter bara 2 veckor så försvann den spårlöst och vi trodde att den nog blivit påkörd. Igår visade det sig att katten lever och bor hemma hos en kompis föräldrar. Den flyttade dit i början på november. De kollade öronmärkningen på katten som var lite svår att tyda och fick fram ett nummer och ringde, men det var ju inte dom och så i helgen hade mina vänner kollat katten och fått fram förra ägaren och då kom ju min vän på att det kunde ju vara den katten som vi haft ett tag. Helt otroligt. Den har vandrat ca en mil och så hamnat hos just dom. Så skönt att veta att hon har det bra.

Ställde mig på vågen imorse

1 januari 70,7 kilo

fortsätter uppdatera detta

Har inte heller handlat något så här 11 timmar in på nya året, men idag måste vi åka och handla mat till veckan som kommer. Nyårshelgen är ju kort och imorgon börjar jag kl.6.