miarangsjo

2-årskalas och Barnvälsignelse

Nej jag har inte lagt ner bloggandet. Det ligger helt enkelt inte på prioriteringslistan. Och när jag väl sitter vid datorn så läser jag andras bloggar.

Det har varit en lång och härlig helg men dock så intensivt och sömnbristen förra veckan gjorde det inte lättare precis.


Började redan i fredags kväll med en tripp till motala, tillsammans med Fia och Moa, Moa och Vera är jämngamla och börjar få riktigt roligt när de träffas. Dock så är Moa numera mer intresserad av Stina och pratar mest om bebis.
Senare på kvällen kom Pappa, Lotta och Xara (monsterxara.blogg.se) upp med husvagn. De är nog trötta på familjen Rangsjös tidiga morgonvanor så de tog med eget boende. Vi är väldigt sugna på att skaffa husvagn och på lördagen åkte vi till östgötacamping i mantorp och tittade på husvagnar. Fanns i alla prisklasser men vi hittade ett par som passade oss. Nu ska vi bara vinna på lotto eller något. Vera och Stina somnade gott i syskonvagnen medan vi tittade på husvagnar. Perfekt!

På eftermiddagen kom Syster (Camilla2008.blogg.se) med sonen Vilgot och deras hund Charlie (staffencharlie.blogg.se). Det blev lite rörigt med hundar och barn i en enda röra... Vera höll sig dock på verandan då hon är rädd för det mesta just nu, hör kanske 2-årsåldern till?? Vi mumsade i oss kladdkaka och Johan gjorde i ordning vårt växthus på eftermiddagen.

Så kom söndagen och Vera tog förstås sovmorgon, den enda morgonen förra veckan som vi verkligen behövde vakna tidigt, men jag hade ställt väckarklockan så ingen fara skedd. Gick upp och gjorde 2 tårtor, blåste ballonger, packade det vi skulle ha med oss till kyrkan. Vi skickade iväg pappa och Lotta att hämta smörgåstårtorna och sedan for vi iväg till kyrkan. Det blev en jättefin barnvälsignelse. Stina var på bra humör och pastorn fick till och med hålla henne. Vera ville inte vara still där framme utan undersökte piano, kollektboxar, ljus, tändstickor, pennor, orgeln med mera.

Sedan var det smörgåstårta hemma i trädgården. Vädret var toppen!!! Allt flöt på bra förutom Veras helikopterrädsla som gjorde att hon emellanåt föredrog att vara inne. Vera fick många fina presenter på sin 2-årsdag (egentligen fyller hon inte förrän på fredag, men vi slog ihop kalasen).

På kvällen tog vi en promenad till min farbror och faster i fornåsa och fick gott fika.



Kusin Vilgot är på besök på lördagen, vad kan vara roligare än en madrass att hoppa på?



Pastor Ragnar välsignar Stina



Presentöppning av 2-åring







Så här trött kan man vara dagen efter... Stina med nya nallen i munnen.