miarangsjo

Så var det i Ullared och nu är vi sjuka.

Så har vi sjukstuga här igen. Det var väl skapligt några dagar efter att Stina fått penicillin för öronen. Nu har Vera feber istället. Hon var riktigt hängig igår. Lite bättre idag. Men nu går jag på panodil istället, har ont i kroppen och är dålig i magen. Tråkigt! Vi hade tänkt att vara med en stund på Johans jobb på lördag och julskylta butiken, men vi får väl se.

Det var jättekul att åka till Ullared. Vi åkte redan kl. 5. Lite osäkra på vägen, men nu vet jag att man bara ska sväng två gånger efter jönköping, borde ju inte vara så svårt. Vi var där strax efter att det öppnat och satsade stenhårt på att ta leksakerna först (vilket alla andra också gjorde). I övrigt var det ganska lugnt i butiken, inga hälar sönderkörda. Vi behövde heller aldrig köa. Det var skönt särskilt att vi kom in direkt för utomhus var det isande kallt. Handlade massor och ändå kommer jag på grejer när jag kommer hem som jag borde köpt.

Vi har haft snöstorm i 3 dagar här nu och vägen utanför drivar igen på nolltid. Var ute och åkte lite i tisdags, men det var otäckt och så här efteråt borde jag stannat hemma eftersom det var ren nöjesresa. I trädgården har vi en driva som är 1,5 meter och en på 1 meter och det syns inte att Johan röjde snö imorse. Jag älskar snö, men den ska helst falla stilla dalande från himlen. Vi får iaf snö till första advent. Det är ju mysigt om man får vara inomhus. Det är dessa dagar man kan ångra att man vant barnen vid att sova utomhus. Blir mycket påpälsande innan man får ut dem i vagnen och med en trotsig tvååring är det inte lätt att övertala henne att foppatofflor och höstjacka inte fungerar. Hon kan trotsa även med 39 graders feber helt otroligt. 

Nu ska jag ta två panodil och lägga mig en stund medan barnen sover.
 

Träning, vikt och ULLARED

Skriver några rader medan Vera är sysselsatt med lite ny/gamla leksaker som jag plockat ner från garderoben. Egentligen borde jag plocka bort leksaker från deras lekrum nu till jul. Så fokus hamnar på de nya och när de lekt med dessa ett tag så kan man hämta ner leksakerna igen. De blir intressantare då igen.

Imorgon åker jag och en kompis till ULLARED.. Äntligen är det dags!! Det kommer bli mycket leksaker och kläder till mig själv. Barnen har mycket kläder, så till dom blir det pyjamas och strumpor. Sånt som slits och inte finns att ärva/låna eller köpa på loppis. Johan ska vara hemma hela dagen ensam med båda barnen, låter väl inget konstigt det, men det är första gången. Tidigare har det bara varit några timmar åt gången. Kommer nog gå kanon. Har en känsla av att Vera inte trotsar Johan lika mycket som mig. Nu har fröken Vera börjat trotsa på nätterna också. Ska inte sova, själv. Skriker tills jag eller Johan lägger oss där inne. När ska mitt barn börja sova hela natten. Hör andra säga "Ja mitt barn har sovit hela natten sen de var si och så många dagar/månader." Antingen är man själv om att ha ett vaken-barn eller så lider de föräldrarna i tysthet.

I måndags var jag på gympa, är väl inte jättekul att skutta runt, men svettig blir man och det ger betydligt mer än att sitta i soffan. I tisdags var jag i simhallen, simmade 1,5 km = 60 längder. Var helt mör i armarna igår och idag har jag träningsvärk i armarna och rumpan. Men vågen verkar dock ha stannat på 71,6 suck! Innan nyår ska jag vara under 70.. hur svårt kan det vara? Fast får väl vara stolt ändå, höggravid med Stina vägde jag 95 och under förlossningen tappa jag 11 kilo. De andra 14 kilo har jag fått kämpa med och nu är det bara 1,5 kilo kvar av gravidkilona, sen är det de 5 sambokilona kvar. Tur att man kan skylla sina kilon på något :-)

Nä usch vad jag gnäller, men efter turen till Ullared imorgon så kommer jag vara så positiv (eller helt slut :) Fia kommer och hämtar mig kl.5 imorgonbitti så ikväll ska jag lägga mig tidigt.



Öroninflammation

I helgen fick vi åka in med Stina till jourläkarcentralen, hon hade öroninflammation. Hon har varit förkyld i 2 veckor nu och i fredags eftermiddag var hon jätteledsen och tog sig lite för örat, så en misstanke fanns redan då, men hon var inte ledsen så länge. Senare på natten vakna hon och var otröstlig men även denna gång gick det över på en halvtimme. På lördagen åkte vi till mantorp och tittade på soffa och veckohandlade. Då upptäcker jag att det runnit från öronen. Ringer sjukvårdsupplysningen när jag kommer hem och får en tid senare på eftermiddagen. Läkaren konstaterar direkt att det är öroninflammation och vi får penicillin utskrivet, så ner till maxi och hämta ut det. Är så glad att apoteket finns på maxi och har samma öppettider.

Söndagen var ganska lugn, var hemma hela dagen. Johan och jag monterade dit grindarna, känns jättebra. Nu ska vi bara ordna en barnsäker stängningsanordning. Hade besök på tomten i förra veckan av en v70 kl. 7 på morgonen. Stod inne vid husvagnen och efter en liten stund rulla den iväg. Inga fotspår i snön. Skitmysko!

Idag har vi varit en sväng till Ica Maxi och köpt vinterstövlar till Vera. Höll på att tappa bort henne där inne, men hon var vid leksakerna. Hade hittat en docka med napp. Kanske tål att fundera på som julklapp. Dags att på allvar ta tag i det här med julklappar, åker ju till ullared på fredag och då ska de inhandlas.

Stina har hittills tagit medicinen bra, skönt att man får i henne den. Hoppas den tar död på förkylningsbacillerna också så vi slipper förkylningen för en stund.

Lägger till 2 länkar, brorsan som börjat blogga igen. Det är kul att få följa honom. Just nu handlar det mest om hans nya sundare träningsliv.
Karro har jag känt sedan jag var 8-9 år. En av mina bästa kompisar som just nu kämpar med vikten och längtar efter barn. 

Utkast: Nov. 11, 2010

Fortfarande vinter och ännu mer snö på väg. Jag som tänkte att det skulle återgå till höst igen, men kanske är vintern här för att stanna.

Torsdagen blev en väldigt bra dag. Först kom mamma hit en sväng, vilket innebar att jag kunde göra lite hushållssysslor i lugn och ro medan hon underhöll barnen. Fönstret på övervåningen börjar bli klart och snart är även nya gardinerna på plats i tv-rummet. Det är synd att man är så himla trött om kvällarna. Får inget gjort efter att Johan kommit hem och jag varit iväg och tränat.

När barnen sovit och lunchen var avklarad åkte vi till borensberg. Dit åker man för att hämta paket eller till bvc. Igår var det dags att hämta paket. Från klädpartyt Me & I hos en kompis. Köpte ett par byxor till Stina och ett hemligt plagg till Vera. Fick en t-shirt med en döskalle på... Fin men jag gillar inte döskallar. Får skylla mig sjölv som väljer hemligt paket när jag tydligen har vissa åsikter om vad mina barn ska ha på sig eller snarare inte ha på sig.

Skulle lägga upp en bild här, men min man har formaterat om datorn så det tar väl en evighet att hitta bilden. Får lägga in den från kameran igen. För övrigt ska man inte lämna kameran framme på en mansdominerad arbetsplats. 70 bilder på byxgylfar. Får väl vara glad att de inte dragit ner byxorna.

Hej mitt vinterland här kommer jag...

Fattar inte att jag blir så förvånad varje gång naturen växlar årstid. Hinner väl inte med riktigt. I min hjärna var det nyss sommar och så tittar man ut och det är snöstorm. Löjligt chockad över detta känner jag mig. Det är ju november och då pendlar det ju oftast mellan höst och vinter. Likadant varje år. Kanske därför jag älskar Sverige. Det händer alltid något nytt liksom idag var det nya SNÖSTORM. Vi stannade inomhus hela förmiddagen. Hade tänkt att åka på familjecafé, men kände att jag inte ville ge mig ut på småvägarna på slätten.

Istället blev det att vara hemma över lunch och barnen sov som vanligt i sina vagnar utomhus, dock mer inpackade än vanligt. Vera har varit riktigt trotsig när det gäller att sova middag, men nu två dagar i rad har hon nästan bett om att få sova och knappt krånglat alls vid påklädning.

Under tiden barnen sov passade jag på att spackla och måla kring nya fönstret på övervåningen.
Jag satte barnen direkt i bilen efter de sovit och så for vi in till motala och mormor Ines. Eller ja for och for, sniglade oss fram i drivorna. Hade fått order från Johan att inte köra fortare än 70 km/h och inte göra hastiga inbromsningar på grund av de nya vinterdäcken. Väglaget tillät en hastighet på 50-60 km/h och några snabba inbromsningar var det inte tal om. Det var riktigt trevligt hos mormor och det gick bra med barnen. Mamma var med och hjälpte mig för det finns mycket i det hemmet som en tvååring kan plocka med.

Hem gick det om möjligt ännu saktare och vid österstad hade det drivat igen ordentligt. Upplevde att en mötande bil fick släpp precis framför oss och kände själv hur hjulen gled. Det var läskigt, men vi lyckades båda få styr på bilarna. Såg en buss som glidit ner med bakänden i diket och höll på att bärgas. Vurpade själv vid ingången här när jag hastigt skulle springa ut och kolla Stina som sov i bilen (får skylla mig själv som bara dragit på mig ett par tofflor). Så det är halt och nattens kyla förvärrar halkan. Så kör försiktigt!! 





Helg

Det är väl otroligt.. Förra veckan var jag på gympa 1 timme, step-up 1 timme samt simmade 1 km. Höll upp med godsaker under veckodagarna och åt ytterst lite gott under helgen. Hade ökat 3 hekto i vikt denna vecka. Är det inte typiskt när man anstränger sig. Så nu tar vi nya tag igen. Ny vecka, gympa ikväll.

Vintern är här imorse var det -6 grader och jag kör fortfarande på sommardäck. Men idag ska Johan lämna in de gamla vinterdäcken så i år blir det nya fräscha däck. Volvon ska in på service denna månad. Passaten läcker vatten, så den måste in på reparation. Det är dyrt med bilar. Kanske får vi några kronor för golfen som äntligen är ute för försäljning. Fin lack, men icke körbar. Så mycket tid man lagt på den bilen, så bara slutar den fungera.

Helgen har varit toppen. På lördagsförmiddagen åkte jag och barnen in till stadsparken. Där träffa vi Millan, Vilgot och Matilda. Barnen hade riktigt roligt tillsammans när de väl kom igång. Under tiden rev Johan och en kompis byggställningen som vi har haft till taket. Huset känns naket men uj så fint det blev. Så skönt att få bort byggnadsställningen som stått där i 3 månader nu. Eftermiddagen gick åt till att packa på virke på kärrorna sedan köra hem det till Johans föräldrar och bror med virket. På söndagen röjde vi lite i trädgården och sedan åkte vi till motala och hämtade brorsan och sedan var det av mot Degerön. Söndagsmiddag med Dessert. Kurragömma och prat, en mycket trevlig söndag som avslutades med ett besök på Ica Maxi i vanlig ordning. Söndagkvällar är bästa tiden att handla, knappt något folk alls.

Idag verkar det inte hända så mycket, får se om jag kan få Vera att sova middag snart. Det är inte alla dagar det fungerar. Skulle behöva spackla lite och det är inte lätt att göra tillsammans med henne.


Innelek och utejobb

Har slutat skriva på facebook, tänkt på det ett tag sedan sa syrran att hon inaktiverat sitt konto så då tänkte jag att "nä, nu får det vara nog, man sitter alldeles för mycket på fb. Så numera går jag bara in och läser någon gång per dag.

Tänkte därför satsa lite mer på min blogg, ja vi får väl se hur det går.

Har sett fram emot helgen för syster kommer upp till östergötland. Det är nog 2,5 månad sedan vi sågs sist. Så imorgon förmiddag bär det av till stadsparken för bus och lek i lekparken med kusinerna och mostrarna. Som tur är följer minsta mostern med så de två gamlingarna (ja jag vet att du är 8 år yngre än mig och inte alls gammal) kan sitta på en parkbänk och sola sig. På söndag åker vi upp till mamma. Johan har inte varit där sen midsommar :-0  

Hurhar dagen idag varit då. Jo eftersom det är novemberlov är alla barngrupper inställda så vi var hemma hela dagen. Grejade ute i trädgården på förmiddagen. Ja så här gick det till. Stina somna i vagnen nästan direkt och Vera och jag hoppade lite studsmatta (dags att ställa in den för vintern snart), sedan skulle vi räfsa löv. Jag räfsa och Vera gjorde sitt bästa för att sprida ut dem på gräsmattan igen. Vi plockade in alla leksaker, självklart blev ju de väldigt intressanta så Vera plockade ut dem i samma takt som jag lade in dem i förrådet. Jag plockade in trädgårdsmöblerna och Vera passade på att väcka Stina. Arg mamma, ledsen Vera och trött Stina. Stina somnade om och Vera och jag gick in istället.

På eftermiddagen tog jag en promenad med barnen. Vera sov inte sin vanliga lunchlur, men somnade en stund i vagnen och jag fick lite motion - 4 km. 
Väntade till Johan kom hem med att äta kvällsmat, men då var jag hungrig!! Fuskar ju inget nu mellan måltiderna. Till nästa vecka ska jag köpa hem lite frukt att ha som mellanmål. Denna vecka har jag gympat, stepupat och simmat, men ser inga superresultat på vågen precis. Gäller att hålla sig ifrån sötsaker i helgen och sedan ta nya träningspass nästa helg. Viktigt nu inför ullared - så jag kan shoppa.



Dagens bygge, lutar lite, men lyckan är ju total när det "jamlar".



Måste ju vara motvikt på andra sidan. Kanske blivande byggingenjör?



Lära-gå stolen är toppen, fort framåt och når mycket mer än om man ligger på golvet!! 

Det är ju natt

Klockan är 2.25 och jag sitter i köket och ger Stina gröt... Hon vakna och illskrek klockan 1, kunde inte ammas för att hon var så täppt i näsan och hon kunde inte sova för att hon inte kunde äta. När man hade ett barn gick det väl an att ha det så här då kunde man ju sova å dagen när barnet sover. Nu vet jag att Vera vaknar 5.30 och sen är det full fart hela dagen. Men på det stora hela är ju detta en ganska kort tid i ens liv, men trött blir man. Bättre lycka nästa natt får vi hoppas.