miarangsjo

10,5 timmar sömn

Igår var det hockeykväll igen hemma hos oss. Jag såg första perioden 20:45 kröp jag ner i sängen, hörde inte när klockan slog 21, sov i ett sträck till klockan 5 då bet Trassel* mig i tårna, så gör han jämt, skulle kunna skippa väckarklockan på vardagarna för han är som en klocka. Gick iaf ner och släppte ut honom och Tudor*, sen gick jag och la mig och sov 2,5 timme till... Vilket innebär en nattsömn på 10,5 timme ojoj jag behövde nog det.

Johan jobbar idag och själv sitter jag här vid datorn. Har börjat på en aktivitetstavla till jobbet. Nu är det bara femårsgruppen och söndagsskolan kvar att förbereda.

Sen ska jag också ta helg,borde förberett och gjort klart det igår, men det orka jag inte. Då strök jag bebiskläder istället, ska tvätta lite bebisgrejer idag för det verkar vara torkväder ute. Kanske skulle ta en promenad också :) njaa


*Våra stora kattungar

Hockeykväll

Jag är nog så ointresserad som man bara kan bli, tyvärr. Skulle gärna dela detta intresse med min man. Så jag tänkte i onsdags att det är väl sjutton också om det inte skulle kunna gå att skapa sig ett intresse. Vi slår oss ner vid tvn. Jag tar fram mitt handarbete som numera består av att göra bläckfiskar... Matchen rullar igång och det blir mål till Färjestad. Jaaa eller neeej just det vi håller ju på Linköping. Ahh skit samma. Nästa år har ändå alla spelare bytt lag och nya har kommit till. Ägnade mig åt handarbetet istället och det gick bra. Körde lite med Johan också, sådär ni vet som man bara kan göra när man är gravid. Hämta lite vatten åt mig och tops, lypsyl, kudde, sax you name it... Vid nåt tillfälle lura jag Johan att det blev mål, men då hota han med att inte springa ett enda ärende till åt mig. Jag la ner hockeykvällen och gick och la mig. Jag tror linköping vann JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Vet ni vad som är skillnaden mellan att jobba på dagis och att vara hockeydomare? Förskollärare åker inte skridskor annars handlar det om ungefär samma saker.. regler och konflikthantering.

Det kanske är därför jag inte gillar hockey!? Vem skulle vilja sitta och titta på sitt jobb på tv i 3 timmar....

Och så lite bilder.....

        

Ta en promenad

Det är verkligen fint väder ute så en promenad skulle ju sitta fint. Men jag gillar inte att promenera.


Mina anledningar till att ta en promenad
-Njuta av vädret och naturen
-Det är bra att röra på sig
-Frisk luft

Mina anledningar till att inte ta en promenad

- Jag har redan varit ute (på jobbet)
- Har inga bra gå-skor (kräver numera skor utan knyte för att jag inte når ner till fötterna)
- Naturen häromkring är vacker men det ser för sjutton lika platt ut åt vilket håll man än vänder näsan
- Jag är helt enkelt lat

Det här med att röra sig är ju faktiskt viktigt. Jag har ju en riktig kraftansträngning framför mig (förlossningen). Så nog måste jag röra på mig. Skulle kunna tänka mig lite mamma-vatten-gympa... men det får nog vänta till jag slutat jobbat sånt gör man ju på förmiddagar (bortförklaring). Förresten ska jag börja promenera de där sista veckorna också så att bäsen får fart ut.

Jobb, snedbryt och sparkar

En bra dag på jobbet idag, lite lugnare nu när det är påsklov. Det finns så mycket att göra bara på jobbet känns som man skulle kunna jobba dygnet runt och ändå knappt hinna något. Vi vill så gärna göra en massa saker med barnen. 

Fick ett första snedbryt på att min bebis (som inte ens är född) kommer att jämföras med andra bebisar. Hjälp hur ska den kunna stå emot konkurrensen av alla söta bäsisar runt omkring. Hur ska jag som mamma kunna skydda han/hon från denna grymma jämförelsevärld. Men för mig kommer du vara sötast i hela världen så det så.. (och vara bäst på att bajsa eller vad man nu tävlar om i bebisvärlden).

Blev superglad igår när Johan sa "Kan inte våran bebis också komma snart"

Det är härligt att känna hur den sparkar inne i magen, men det ska bli ännu härligare att få känna den sparka på magen när man t. ex. byter blöjor.

Ikväll ska vi äta lasagne tror jag.. snart dags att börja förbereda mums.. Hungrig



 

Skötbord under renovering

503218-4

Så här såg skötbordet ut när jag fick det...

image6

Nu ser det ut så här skitsnyggt om jag får säga det själv :)

Vinter

503218-3

Vaknade upp till ett vackert vinterlandskap och det hade ju varit härligt om det varit 23 december. Nu vill jag ha vår.. Så här mycket snö har vi inte haft sedan november.

Pappa på besök

Pappa på besök

Igår kom pappa på besök, trevligt trevligt och vintern tog han med sig. Frukost är för övrigt godaste måltiden om dagen.

v.32

v. 32 fick en dramatisk start för vår lilla bebbe. Magen vändes ut och in och bebben hjälpte till så gott den kunde att få upp påskmaten igen. Något annat dramatiskt som hänt är att jag har blivit moster till en liten pojke på 3800 g och 53 cm, liten och liten ja... Nu vill jag att vår bebbe ska komma snart så kusinerna får träffa varandra.

Välkommen till min nya blogg!

Denna blogg kommer antagligen handla mest om mitt liv och det lilla liv som växer och frodas i min mage...