miarangsjo

En blåsig måndag

Härliga lediga blåsiga måndag! Eftersom vi nu ställt om till vintertid så vaknar barnen sin ordinarie tid... Kl. 6.... Lite för tidigt tycker mamma och framförallt pappa att det är. Men man hinner ju en del på morgonen och det är ju bra när vi jobbar och det är tidiga morgnar.

Idag tog jag med Vera och åkte och köpte färg till tvrummet och sedan åkte vi till mormor, prata och fika, allt var bra med henne. Tog med hennes assistent hem så nu ska det bli baka av, måste bara byta kontakten först.

Johan rev lite mer i tv-rummet och åkte till tippen med skräpet. Vid kvällsmaten titta brorsan in. Mycket trevligt!

Kördag och söndagsskola

Ännu en helg har passerat, en helg som bjudit på soligt och kyligt väder! Äntligen sol, tyvärr har vi inte hunnit vara ute så mycket. I lördags packade jag in barnen i bilen och en miljon grejer. Ärligt så kan man längta lite till Stina blir större och man varken behöver ha vagn eller skötväska med. Till mamma åkte vi iallafall, vi åt middag där och sedan åkte Vera, Matilda och jag till Salem i Godegård för att tjejerna skulle vara med på en kördag. Jag stannade också kvar och det blev sång och pyssel och sedan konsert på kvällen, då kom Johan med och lyssnade, även Stina gick fram och sjöng fast hon inte varit med under dagen.

Johan som varit hemma hade haft besök av Motala golvslip och de konstaterade att golvet i blivande tv-rummet var i så pass bra skick att det gick att slipa :-). Han började måla taket också men det visa sig att trät färga igenom så vi få byta till en bättre (dyrare) färg.

Efter vi varit i Godegård åkte jag till mamma och Johan hem med barnen. Skönt att få några timmar att umgås med mamma själv. Blir ju inte så ofta.

På natten ställde vi om klockorna och det kändes skönt med en bonustimme på morgonen så jag hann planera söndagsskolan, alltid sent ute, men det gick bra. Jag pratade med barnen om det förlorade fåret, pysslade och lekte gömma fåret istället för en nyckel.

På eftermiddagen kom Matilda och sedan kom mamma för att hämta henne. På kvällen kom Mårten och Mirjam och åt kvällsmat.

En lång och trevlig helg som avslutas med en ledig måndag, härligt! Idag blir det nog besök i färgaffären, för att köpa nya färgen och kanske beställa tapeter :-)

Hur går det då med mitt köpstopp kanske ni undrar. Ja jag bortser från det i renoveringen. Men jag har börjat leta julklappar på begagnat marknaden nu och jag försöker få min familj att köpa begagnat till julklappsspelet och till våra barn. Försöker även rensa ut lite av alla saker vi har.

En helg i oktober

Dags att uppdatera igen kanske??
 
2 månader kvar till jul och jag tycker knappt att jag börjat jobba efter semestern, ja nu har halva terminen gått och visst längtar jag efter en härlig, solig och snörik vinter just nu. Hösten har ju än så länge inte bjudit på så många soliga dagar utan istället mycket nederbörd. Igår hade vi planerat in en trädgårdsfixardag, men eftersom det regna hela dagen så blev det inte mycket gjort i trädgården.
Istället så åkte Johan och Vera och hämtade släpkärran, fyllde den med skräp och for till återvinningsstationen. Stina och jag åkte till maxi och fixade veckohandlingen, gick hur bra som helst. Stina följde mig med sin lilla vagn och varken protesterade eller plockade i varor som vi inte skulle ha förutom när hon passerade en kyldisk med jordgubbar. Det ville hon absolut ha :-).
 
Sen blev det lite mat och till eftermiddagsfikat fick vi sällskap av Kenneth och Kerstin, mycket trevligt. Sen var det bara att fixa till sig och knalla över gärdet på 30-årsfest hos våra grannar. Det är inte alltid man kommer på fest i gummistövlar, men det kändes onödigt att ta bilen den lilla sträckan. En väldigt trevlig kväll med god mat och härliga människor. Det är bra synd att man inte har mer tid att träffa och umgås med sina vänner, men just nu känns det som vi fyller dagarna med jobb, äta och sova.
 
Söndag idag och eftersom det väntar en ganska lång arbetsvecka så har dagen känts lite tung som tur var kom våra vänner Fia och Janne och förgyllde kvällen. Vi åt skinkhamburgare och chokladpudding, så gott!
 
Nu är det bara att ladda med en god natts sömn.
På återseende