miarangsjo

Vabbar

Hemma och vabbar, magsjuka, feber, förkylning. Vi som har klarat oss ifrån alla sjukdomar under hösten tog allt på en gång nu. Vera började och nu Stina åh vad jag hoppas att jag slipper det... Det är inget trevligt alls.

Johan kom hem och tog hand om läggningen så jag fick lite dator-tid, ska ju egentligen arbeta med min PIM-uppgift. Men smet in här och skriver lite.

Gör lite ont i magen faktiskt, men jag har ju ätit en hel del pepparkakor idag också. Ja vi får se vad som händer i natt är hemma och vabbar imorgon med.

Har varit lite duktig idag och städat hela nedervåningen, vilket inte syntes när Johan kom hem för då var köket i ett kaos av ris som Stina roat sig med att kasta runt.

Första advent och en tillbakablick på hösten

Första advent imorgon. Åh vad jag älskar den här tiden, advent är lika med väntan, men nu innan jul väntar jag inte bara utan jag har en förväntan på varje dag. Adventspyntet är på plats, utan adventsljusstaken med 4 ljus som verkar borta... Konstigt!

Hur är det annars med familjen Rangsjö kan man ju undra när man inte sett en enda inlägg på ett halvår. Det är bra, tiden går så fort och barnen har snart gått sin första termin på förskolan. De trivs väldigt bra. Vera har flera kompisar och uppskattar verkligen aktiviteterna på dagarna. Stina är mer en ensamlekare hon går och grejar för sig själv och är för det mesta på bra humör både hemma och borta. Lite trots har vi allt börjat se, men än har det inte dragit igång på riktigt. Hon är en bestämd dam med stark vilja som visar sig mer och mer. Vera börjar bli lugnare och är stabilare i humöret.

Jag jobbar på i Österstad och trivs bra på förskolan, jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Jag arbetar 90% nu och ska fortsätta med det i vår, sen får vi se om jag går ner i tid lite till för det är många långa dagar för barnen. Ibland är det lite stressigt med allt extra arbete på jobbet. Kan ibland tänka att om vi bara fick ägna oss åt barnen, men nu går jag en datautbildning som visserligen ligger utanför arbetstid trots att det är genom jobbet och så en utbildning i pedagogisk dokumentation och så alla samtal och dokumentation på förskolan.

Hemma grejar vi och fixar inne, köpte en ny säng till sovrummet för inte så länge sedan. Vi har ändrat och flyttat och ordnat för att alla i familjen ska sova så mycket som möjligt. Vi har ju bara två rum på övervåningen så lite krångligt är det. Vera och Stina delade rum först. Men de väckte varandra om nätterna, sen fick de varsitt rum och Johan och jag flytta ut i hallen, men det funka inte i längden. Nu har vi flyttat in Veras säng i vårt sovrum och Stina har eget rum. Det fungerar bra för Vera sover djupare än Stina och vaknar inte när vi går och lägger oss.

Det var ju den där datautbildningen ja. Jag ska göra en film i moviemaker sen är jag klar. Innan har jag gjort en powerpoint och skrivit ett månadsbrev. Det var inte så svårt, men filmen är krånglig, mycket nytt och det ska in ljud och musik, kommer ta tid. Bäst jag sätter fart med det.




Före



och efter.



En bild på våra högt älskade busungar. Här i kurragömmalek under vasken.



Här är hela familjen på omberg för ett par månader sedan.



Och så här såg huset ut för ett år sedan. Hoppas, hoppas, hoppas det kommer lite snö till lucia och jul..