miarangsjo

Till morfar

Titta här vad jag kan!
Kram från lilla mig

En lördag i Degerön

Framåt lunchtid på lördagen begav vi oss norrut. 3 mil krokig landsväg och 1 mil grusväg så var vi uppe hos mamma, Leif och Matilda. Vi avnjöt en god middag. Matilda och Johan spelade memory och tjatade på mig att jag skulle vara med. Jag ställde upp till slut och vann, sen fick jag inte  vara med mer. Det är mitt hemliga knep för att slippa tjat...



Moster Matilda håller i Vera



Mamma och Leif bär runt på kaninhagen (vill ni ser fler bilder när de bär runt på saker, kolla in syrrans bilddagbok finns länkad från hennes blogg)



Det gäller att bevaka sina intressen..



Vi bor på landet.... mamma nämnde nåt om att inte visa sig för grannarna i den utstyrseln, men de kan väl inte göra något att jag lägger ut bilden på internet!?

Midsommar

I år utforskade vi traktens midsommarfirande och begav oss till en plats som kallas Lunds backe. Precis när vi satt oss i bilen kom världens regnskur, men den gick snabbt över. Det var ett trevligt ställe. Jag trodde Johan skulle känna alla där där, men istället var det jag som fick hälsa och prata med människor jag inte träffat på länge. Våra grannar sen varvstiden var där, jättekul. Så träffa jag Ida min bästis i mellanstadiet, väldigt oväntat och superkul. Hon var med Madde också en granne och barndomskompis. Sen träffa vi lite grannar där vi bor nu, alla med småbarn. Blir roligt i framtiden när de kan leka med varandra. Ska gå på babysång med dem i höst.

På kvällen kom våra vänner hit och vi grillade och spelade Bonanza, jättekul spel!

Nu ska vi  snart åka till mamma o Leif o Matilda, mamma har vera-abstinens.



Midsommarstången på Lunds backe



Vera var helt omedveten om dansandet och firandet



En välkomstdrink med jordgubbar doppade i vit choklad och kokos..



Vi spelar Bonanza (kul spel även fast jag inte ser så road ut på bilden)



Så här trött var Vera när alla hade åkt hem....

enhandsgrepp

Jag kommer att få jobba på det här med att skriva med en hand. All ära till tvåhandsgreppet men nu har Vera lagt beslag på den ena handen.

Här är det full fart som vanligt enda skillnaden är att allt tar lite längre tid än beräknat, men vad gör det när man har världens sötaste unge att ta hand om. I måndags tog vi vår första långtur till Nyhem utanför jönköping. Första seminariet var kanonbra handlade om familjen, att vara förälder (det var ju passande) och att hålla kärleken levande. Kanske inget nytt som sades men sånt tål att upprepas. Andra mötet var en talare från England med tolk. Lite svårare att koncentrera sig eftersom Vera ville ha både mat och ren blöja under mötet. Trist att det regnade nästan hela dagen.

Igår var vi och hälsade på i Österstad. Kul att träffa alla igen. Barnen var helt fascinerade och hängde över vagnen. Nästa vecka ska vi hänga med dem till Vadstena, får se hur det går med lillpluttan.

Idag var vi på hörselkontroll och Vera hör bra på båda öronen.. skönt, sedan träffade Vera sin brylling Ruben och hans mamma och mormor.



I lördags kom Johanna och  Sandra hit och bjöd på middag.. gott!!!!
Vera var lättare att ha i knät än Trassel.



Jag tänkte... på det här med världsfreden.... men somnade



Fyra generationer (i soffan) med respektive.



Nappar är livsfarliga (fråga BVC) de ger inte bara utåtstående framtänder utan även uppnäsa.



Bryllingarna, skiljer 4 veckor på dem



Vera och jag bloggar lägg märke till enhandsgreppet, kommer nog få in tekniken tids nog.. 



 

Första dagarna

Här är dagarna rätt inrutade. Handlar mest om Veras inbyggda mat- och sovklocka. Igår tog vi första utflykten utanför hemmet. Vera skulle på läkarundersökning. Oj vad arg hon var hela undersökningen.. men hon hade gått upp ordentligt i vikt. 3320 g vägde hon när hon föddes. Vid förra läkarundersökningen på BB vägde hon 3220 gram och nu hela 3435 gram på 5 dagar.

Snacka om att ha oroat sig för hennes vikt i onödan!!

Det blev också en tur till Maxi, gick jättebra!

Det har varit en del besökare hos Vera i dagarna.

Torsdag: Farmor och farfar. Vi hälsa också på hos gammelmormor Maja och gammelmorfar Karl-Erik. Där var också farbror Mårten

Fredag: Kusin Vilgot, mostrar, morbror och mormor

Söndag: Tant Karro

Måndag: Rickard

Idag kommer mormor, moster Millan och kusin Vilgot..


     















Välkommen till världen Vera!!

080604 kl. 04.29 föddes vår lilla prinsessa Vera. 3320 gram och 52 cm lång.


        

image22


image24

Väntan

Fortfarande hemma, bara väntar nu...

Ny vecka

Var så jättefint väder igår. Riktigt härligt att sitta ute (i skuggan), brände mig lite på axlarna, tyckte inte jag var i solen speciellt mycket, men det tog direkt.

Johan har åkt och jobbat. Han som städade sitt skrivbord i fredags för att han inte trodde han skulle komma tillbaka de närmaste 2 veckorna, men tji fick han. Vår bebis vill inte riktigt som vi. Men nu kan det ju inte vara många dagar kvar... ska plocka lite här hemma så det är fint till lill* n kommer.


Vad finns det mer att skriva???

Fortfarande hemma, bebisgrejerna har stått framme så länge nu att jag kommer få damma av dem när bebisen behagar komma.

9 dagar över tiden idag...