miarangsjo

Valborg

Började dagen med barnsång. Idag grilla vi vid vilsestigen i skeppsås. Jag var lite orolig för hur det skulle gå med två barn. Men det gick jättebra. Vi hade syskonvagnen med och gick uppifrån kyrkan. Vi sjöng lite tillsammans och Vera satt bredvid mig och Stina i knät, men Stina var inte riktigt på humör, så jag la henne i vagnen och hon somna efter en stund. Då kunde jag ägna mig åt grillning och Vera. När Stina sedan vakna så gick vi mot bilen. Lite tidigre än vanligt, men bättre det än att båda döttrarna blir på dåligt humör och ingen vill åka vagn sen.

När vi kom hem blev det lite lek innan det var dags för båda att sova. Ser nog lite småroligt ut när jag ska söva dem och går med en vagn framför mig och en bakom. Stina somna först men sov bara 40 minuter. Vera har sovit en timme nu ungefär, men får gärna sova lite till för ikväll ska vi titta på motorcykelkortegen i skänninge och kanske brasan också. Får väl se hur mycket de orkar med.

Trevlig valborg!! Ska nog ut och hänga upp flaggan nu. Nu ska det flaggas i dagarna 3, idag för kungen (tror jag är inte rojalist, men det är trevligt att flagga) imorgon för att det är 1 maj och på söndag för svärfar som fyller år.

Trassel

Vår granne ringde idag när vi var hos mamma och berättade att de sett ett dött djur på gärdet som såg ut som vår katt en bil hade stannat och flera stod och tittade på djuret.

Det var våran Trassel...

3 år skulle han ha blivit i sommar. En riktig utekatt som gillade livet på landet med möss och fåglar, men även soffan och sängen passade denna livsnjutare.



Skönt att grannen såg Trassel och ringde oss så vi kunde ta hand om honom. Han verkar inte ha lidit heller.

Till Millan

"Vilka projekt du ger dig in på" Det var Johans kommentar igår när han hjälpte mig att packa in vagnar och barn i bilen. Projektet var att umgås med min syster en dag. Hon bor utanför Forsheda som ligger utanför Värnamo. Åkte igenom sju vägbyggen innan jag kom till Jkpg. Vera sov ända till Gränna, men hade nog kunnat sova längre om det inte varit för vägbyggena. Väl i Värnamo fick jag ringa Millan ytterligare en gång för vägbeskrivning och när jag väl var framme var jag så osäker på om det var rätt så jag knackade på innan jag började lasta ur vagnar och barn med mera..

Millan skulle skjutsa in Linus till stan så vi fick bekanta oss med huset själva först. Vera upptäckte att det gick kor strax utanför fönstret och sa på bredaste östgötska "ä kow, ä kow".
Jag upptäckte golvvärmen i badrummet när jag bytte blöja, väldigt skönt, man blir lite kall om fötterna av att köra bil.

När Millan kom var det guidning av övervåning, sedan blev det lunch.
Sedan tog vi en promenad och tittade på alla djuren. Höns, änder, hästar, får, hundar, kor och en ilsken gås... Vera stod länge och titta på fåren och lammen. Vilgot och Vera lekte en stund i trädgården. Vi måste verkligen skaffa sandlåda till sommaren. Den var populär. Åt riktigt gott och kladdigt chokladfika.. Mums







Vera och Vilgot leker med en traktor och även hästarna verkar intresserade.



"mamma titta BÄ"





Efter att ha ätit ballerinakex måste man tvätta sig.. Kusinerna delar pall.



Var ju tvunget att hinna med lite hopp och studs i sängen innan hemresan.

Hemresan gick bra. Tjejerna sov om varandra, men i mjölby var det slut på lugnet då stanna vi och köpte tablettask och startade DVD:n med Fåret Shaun. Kom hem till ett nystädat hem:-)

Hej igen!

Nu är det långt emellan inläggen. Har ju blivit vår, så vi är ute och njuter av den istället för att blogga.

Allt är bra här, håller oss friska. Försöker undvika magsjuka så långt det går. Därav blev det inget besök hos syrran i helgen och mamma slipper vara barnvakt imorgon. Tråkigt med turen till Värnamo, men förhoppningsvis kan vi åka dit på onsdag.

Hänger väl mest på facebook numera eftersom det går att uppdatera och läsa där på telefonen.

Vulkanutbrott på Island, händer sånt i verkligheten alltså... närmaste jag kommit vulkanutbrott är sagan om draken i bamsetidningarna.

Nu ska jag UT och hänga tvätt. Det är så skönt att slippa ha tvätten hängande inne..

Vi ses väl om ett par veckor igen då!!!