miarangsjo

Packning

Idag är det lördag och jag har ätit upp min kexchoklad, vilken lycka!!

Tvättmaskinen går för fullt och packningen är i full gång. Vera är inte så stor, men mycket packning har hon iaf. Hon kräver också att mamma och pappa har en hel del extrakläder.

Tror det snart är dags att byta blöja. Hon tar i så hon är alldeles röd i ansiktet..

Återkommer om en vecka....

En dag på stranden

Igår åkte Vera och jag till skogssjön i mjölby. Det var väldigt skönt att komma till vatten. Även fast vi inte bada så svalkar det.. Är en annan luft vid vattnet. Mamma och Matilda kom och gjorde oss sällskap. Jag fick lite barnvakt så jag kunde bada (halva mig) med Matilda. Hon simmar för fullt med sina armpuffar. Syndade lite och köpte en glass. Mycket god!! Fick också en bulle av mamma. 

Idag gick vi upp till klockan 7 och tog en promenad. Tyvärr glömde jag vattnet och vi fick vända ganska snart men det blev nog en 30-minuters promenad. Blir nästan svimfärdig om jag inte får dricka, men det kan ju bero på att jag ammat halva natten.

-0,5 kilo visade vågen iaf så det går ju åt rätt håll. Här kommer ett av mina bästa gå-ner-vikt-tips:

 

Vårt kylskåp



Inne i vårt skafferi

Här är även lite bilder från gårdagens besök vid skogssjön...



Matilda och mamma med Vera i knät



Johan kom ner till badet efter att han slutat jobbat (sjön lutade lite den här dagen)

Första dagen utan sötsaker (nästan)

Vera ligger just nu i vagnen och pratar med sin färgglada giraff, kommer väl snart att tröttna då hon inser att den inte kommer att svara henne.

Igår var en lugn hemma-dag. Det var extremt jobbigt att hålla sig ifrån sötsakerna i skafferiet. Var konstant sötsugen jobbigt. Åt faktiskt en bit sockerkaka och 2 kex utöver maten... svårt att hålla sig ifrån. Fast jag vet ju att sötsuget försvinner efter ett par veckor, men vilka jobbiga 2 veckor sedan. Jag har bestämt att lördagar får jag äta godis till att börja med måste ju ha något att se fram emot.

Nu har Vera tröttnat!!!

Idag anlände den första grillen. Såg jättefin ut lite rostig bara.

Ska åka in till mjölby idag och kanske köpa en klocka. Ska åka till skogssjön sen. Johan kommer dit efter jobbet. Det är nog skönare att vara vid vattnet när det är sådan värme.

Idag klev vi upp kl. 6.30 alla tre och tog en promenad, väldigt skönt!!! 

Gott nytt nyttigare år

Fick höra att, citat "du har inte en till på gång eller" med en blick på min något degiga mage, väldigt smart kommentar då det var 7 veckor sedan Vera föddes och det brukar ta iaf 15 veckor innan det syns att man är gravid, mig veteligen kan man inte bli gravid när man är gravid :) Jaja nog om det. Jag har skäl att få bort kilona.

Så igår bästämde jag mig för ett gott nytt nyttigare år. Kilona ska bort, men jag ska absolut inte banta, bara låta bli kakor och godis. Sen ska jag ta med Vera ut på promenader. Vet att detta gå-ner-i-vikt-projekt kan bli lite svårt nu när vi snart åker på semester, då om någon gång vill man ju unna sig saker. Ska inte vara så hård mot mig själv under nästa vecka. 

Har inte ätit något mer än frukost ännu och jag och Vera har tagit en 45-minuters promenad. heja heja!!!!

Min mans morbror ringde igår och sa något i stil med "du jag kommer förbi med grillen på torsdag". Jaha vilken grill undrade jag. Han hade fått reda på att jag önska mig en grill. Senare på kvällen kommer Mårten med ett halft oljefat som han ska göra en grill av till mig! något förvånad får jag ur mig... men din morbror skulle ju komma med en grill... Så nu har jag snart 2 grillar.. Nu är det bara att samla gänget och grilla för fullt. Fick förresten pengar till en grill av mamma och Leif, men de ska jag köpa något annat kul för. En födelsedag i grillens tecken helt enkelt.

28 år

Idag fyller jag 28 år. Pappa var först med att gratulera, skickade sms vid 3, tur att mobilen var avstängd, fast då var jag nog förresten vaken, nattens blöjbyte och amning.

Det är bra att fylla 28 jag gillar att fylla år, särskilt jämt, 28 kan det bli mer jämt.

Mamma var här en sväng på förmiddagen också, så hon fick vara med och bada Vera.
Ikväll är jag bjuden på middag hos svärföräldrarna. Gott!!! (hoppas jag iaf) har beställt samma mat som jag fick när jag var där första gången. Kyckling. Det var på Johans 25 årsdag ett par veckor efter att vi blivit tillsammans. Halva släkten var där. Lyckades charma svärfar och johans morfar direkt, men svärmor var lite avvaktande. Men henne har jag nog lyckats charma senare :)

Johan och jag satt och prata igår om hur det var när vi träffades då var jag bara 22. Tyckte förståss att jag var gammal och världsvan då, men det var jag inte och den dag jag fyller 38 kommer jag antagligen tycka att jag inte visste mycket om mig när jag var 28. Jaja nu känner jag mig iaf vuxen och världsvan. När man var sådär 15 år tyckte man att 28-åringar lika gärna kunde gå i pension alla över 20 var bara en grå massa. Det tycker jag inte nu... 

5,5 år har gått sedan Johan och jag blev tillsammans. Älskar dig!!!!

Mycket år i denna blogg, det är väl så när man blr gammal att man ser bakåt, men än så länge ser jag väldigt mycket framåt så jag är inte så gammal.
 

kändis-vera

Den här måndagen känns inte som andra måndagar sa Johan när han gick till jobbet, kanske för att det är den sista måndagen han jobbar på ett tag. För sedan har han semeser och vi ska åka och campa ska bli hur kul som helst. Dennis och Gun kommer hit och det ska bli väldigt kul längesedan jag träffa dem. Annars är det nog en ganska vanlig måndag i mitt mammalediga liv...

Så till rubriken,  helgen har varit fullspäckad som vanligt, bland annat  så var vi på konsert med MAGNUS UGGLA är en stor fantast som försöker sjunga med (lagom falskt) i alla låtar. En fotograf som Johan känner lite genom jobbet tar en bild på Vera och säger att den troligen kommer att hamna på webben. Kollar på corren.se under corren mera och där är hon vår lilla stjärna. Johan hämta som vanligt tidningen, denna gång utan att ta in joggare och där är ju sötnosen förstår ju att de inte kunde låta bli att publicera den..

Nyvaken eller??

Gick upp tidigt i morse och badade Vera och som vanligt uppskatta hon badet mer än tork- och påklädningsproceduren efteråt. Lite frusen blev hon så jag beluta mig för att sätta mig på övervåningen och amma henne (varmare där). Johan är ute och hämtar tidningen och jag hör hur han pratar med någon. Han kommer sedan upp på övervåningen och berättar att någon vill träffa mig. En granne kommer upp och vill titta på Vera. Där sitter jag i vårt sovrum (obäddad säng) med pyjamasen på och ser ut som jag nyss vaknat (vilket inte hade varit så farligt eftersom klockan bara var halv 8). Vi pratar en stund och hon får se Vera. Mest jobbigt för henne att bli inbjuden till vårt sovrum kanske... I fortsättningen gäller det att vara duschad och påklädd innan Johan hämtar tidningen. Bädda sängen innan också. Kanske bäst att lägga sig nu om jag ska upp 6 imorgon för vem vet vem som kommer med tidningen...

Resten av dagen har jag varit hos mamma. Skönt med lite skogsluft tyckte Vera som har sovit nästan hela dagen. Hon har varit en så glad och nöjd men trött tjej idag. Igår kunde hon inte sova knappt något. Jag tror hon får magknip av sina AD-droppar, hoppade över dem igår och idag var hon mycket nöjdare med livet.

Ingen bild på mig ammande i pyjamas i en obäddad säng får ni... (använd fantasin) förresten om ni inte kan föreställa er bilden fullt ut så stod håret åt alla håll också.

Bröllopsfest

Vad gjorde jag innan jag fick barn egentligen...? Jo jag bloggade... Lite mindre av detta nu. Men just nu sover Vera så jag passar på.. Vad är det förresten med bebisar egentligen? Försökt söva henne 1 timme i vår säng med amning, napp, snuttetrasa, närhet m.m. men icke. Nu sover hon hur skönt som helst i sin babysitter utan napp, mat, trasa, närhet och inte speciellt bekvämt ser det ut heller. Jaja.. hoppas det är en glad unge som vaknar bara.

I lördags var vi på bröllopsfest för Anneli och Karro. Mycket trevligt och väldigt god mat. Vera krångla en del och var övertrött, men skulle inte sova. Körde in vagnen i en något lugnare miljö men hon ville ändå inte sova. Funderade nästan på att ge upp och åka hem, men först skulle vi bara skriva i gästboken. Drar in vagnen i köket bland allt folk och tallrikar som slamrar och busungen somnar som en stock. Slutade med att vi var sist kvar på festen.



Vera i sommarstugan 3 juli



Vera med morbror Matte vid sjön Järnlunden (sommarstugan)



Paltkoma



Millan och Vilgot på besök (spanar in kexen)



Syrran och jag tog en promenad i regnet.



Tjejfrukost för Karro




Puss på dig



Vi sjunger Stad i ljus med annan passande text



Så här roliga var våra tipsfrågor



Jag kör gräsklippare (fick köra ladugårdsplanen)



Så här gott sover Vera i babysittern