miarangsjo

Lite av varje

Näst sista dagen på jobbet. Har ju längtat jättemycket efter att få sluta och nu känns det bara konstigt. Jag hoppas jag får komma tillbaka i vår. Anledningen till att jag längtat efter att få sluta har mer med mig och graviditeten att göra än med jobbet. Det är egentligen jättekul att få ha varit med och starta upp en avdelning och det är roligt att arbeta med de stora barnen. Visst har det varit kämpigt många gånger, men jag har lärt mig otroligt mycket på detta.

Häromdagen skaffade jag mig en e-legitimation och ansökte om föräldrapenning. Väldigt smidigt över nätet bara jag fick e-legitimationen att fungera.

I valborg blir det motorcyklar i skänninge, Mc donalds och sedan fyverkerier... Brasa såg vi i helgen på församlingens vårfest så det får räcka. Orkar inte trängas med allt folk på väderkvarnsbacken och inte orkar jag gå speciellt mycket heller.

Det är så fint i vår trädgård nu, trädgårdslandet är grävt och löven på träden börjar komma och dessutom har vi en mängd vackra blommor, bara att njuta!

Tävlingen har startat

Tävlingen har startat


17 maj FLICKA, Maria (vän)
17 maj FLICKA, Kerstin (kollega)
18 maj POJKE, Lotta (pappas sambo)
19 maj POJKE, Johan (min gubbe)
19 maj FLICKA, Fia (faster)
21 maj POJKE, Linda (kollega)
21 maj FLICKA, Marita (kollega
22 maj POJKE, Annelie (kollega)
22 maj POJKE, Anna (kollega)
23 maj FLICKA, Anne-marie (mamma)
24 maj FLICKA, Anita (kollega)
24 maj FLICKA, Lotta Ruderstam (vän)
25 maj FLICKA, Berit (kollega)
26 maj FLICKA, Mia (jag)
26 maj FLICKA, Roger (pappa)
26 maj POJKE, Emelie (kollega)
31 maj FLICKA, Camilla (Tack syrran)

Idag har jag varit på Karolinen i Nykyrka och ätit mig proppmätt... mm vad gott det var..

Sen tog ja det lugnt, titta på Notting Hill medan Johan och svärfar slet i trädgården,usch vad lat jag är...


image16

Hela gänget samlat utanför Karolinen.. Se så mätt jag blev..

var med och tävla..

Vad skönt det är att vara ledig på fredagar. Helgen blir så mycket längre. Tyvärr så jobbar Johan lördag denna vecka. Så helgen blir kortare på något sätt när inte han är hemma och vi är lediga tillsammans. Nästa vecka är det 3-dagars arbetsvecka, sen slutar jag helt och Johan är ledig 1,5 vecka. Han ska hjälpa sin far att sätta panel på huset. Men först ska vi till sommarstugan ska bli så skönt och kul. Hoppas på fint väder bara.

Igår levde bebisen om som bara den. Fick nog fnatt av att vara i simhallen. Jag älskade ju att bada när jag var liten så det kanske går i arv. Det jobbiga är att bebisen är inte så liten längre. Det känns ordentligt när den möblerar om. Barmorskan påstår att han/hon är fixerad men jag vet inte känns ju som den slår kullerbyttor där inne.

Tänkte starta en liknande tävling som min syster gjorde, där ni som läser bloggen får gissa på kön och datum när den kommer. Enligt UL kommer bebisen 23 maj.
Så vad tror ni?

Johan: 19 maj
Mia: 26 maj (flicka)

Jaha vad ska vi hitta på för pris då... att man får vara barnvakt 1 kväll kanske.

 

Kaffe

Så var det helg igen.. för mig iaf. Åhhh så skönt, känns som jag bara gått och väntat på det hela veckan. Orkar egentligen inte jobba längre, men det är bara att kämpa på.

Blev ingen bebis under musikalen, men aj vad ont jag hade. Både bebisen och tarmarna krånglade. jag ska verkligen inte dricka kaffe, men är så otroligt sugen emellanåt och så är det så socialt med kaffe också. Varför ska det vara det? Jag tycker om kaffe, vill ha kaffe, men min mage klarar bara inte av det. Te gillar jag inte och saft känns ibland lite barnsligt att dricka, men juice funkar för det mesta, bara man har tabletter mot halsbränna med sig. Vad återstår då? Mjölk? Nej inget passar mig. En cola kan man ju alltid beställa när man är ute men det är sällan någon har det hemma när man ska fika lite.

Har förresten sökt 2 jobb nu. Det är ingen som har kastat sig på tfn ännu och ringt och bett mig komma på intervju. Glömde tillägga en pytteliten detalj i ena ansökningen.. -När jag kan börja jobba, helt oviktigt ju.

Ikväll skavi till en kompis, borde lägga mig och vila en stund och sedan ta en dusch. Känner mig svettig efter att ha jobbat utomhus hela eftermiddagen. Det blir så otroligt varmt på gården. Men jag klagar inte......

 

Igår och idag

Vad härligt med vår!!!!!!!!!!!!!!!!!

Igår var jag med mamma, mormor och Matilda och åt på Karolinen i Nykyrka. God, men stark mat alldeles för mycket grönpeppar... Matilda följde sedan med mig hem, vilket mamma och jag planerat utan hennes vetskap ifall något skulle hända så hon inte kunde komma. Hon blir så besviken då..

Matilda och jag tog det rätt lugnt, plantera lite blommor. Hon tittade på en film medan jag vilade. Sedan åkte vi till Johans föräldrar och bytte lite spel som vi lånat. Sen var det barnprogram, mat och läggdags.

Johan och jag tittade på Magnus Uggla på tv. Han är så bra, ska spela vid Bergs slussar 19 juli tror jag det var. Får köpa hörselskydd till den lill*

Johan och jag gick upp tidigt idag, men Matilda tog sovmorgon ända till 8. Vi åt frukost och spela spel. Sedan bar det av till Mjölby, köpte present till Sandra och strumpbyxor. Johan ska till Sandra ikväll på tårtkalas och jag ska på musikal i Linköping. Ska åka om en halvtimme, men är så gott som klar. Kollegorna ville att jag skulle ta med BB-väskan, men jag har ju inte ens packat den än och bebisen ska väl inte komma 5 veckor före beräknat datum.

Nähä kanske ska hänga upp tvätten och göra klart det sista nu. Hoppas musikalen är bra nu!

Förresten det blev inget av jobbsökandet... datorn krångla och jag blev arg, kanske imorgon!

Söka jobb

Söka jobb, trodde jag skulle slippa det nu.

Vad ska man skriva i ansökan då. Hej! Jag söker tjänsten med start 8 augusti, men jag ska vara mammaledig till den 28 februari... Arbetsgivarna kommer kasta sig på telefonen och erbjuda mig tjänsten.. haha

Nä, men enligt mina kollegor och min chef så kan jag söka alla fasta tjänster och ha lika goda chanser som alla andra.  Jag vet inte, men om jag satt där som rektor och hade 80 ansökningar skulle jag inte välja den som man måste leta efter en vikarie åt innan hon ens satt sin fot på jobbet.

Om jag nu mot all förmodan skulle få komma på intervju. Ska jag ta med mig min 1 månaders bebis då?
Skulle väl låta ungefär så här:

Rektor: "Vad är din starka sida inom läraryrket?"
Bebis: "Gallskrik"
Mia: "Har ni något emot att jag langar fram brösten och matar bebisen under tiden?"
Bebis: "suga, prutta, kräkas, bajsa och suga lite till"
Rektor: "Vilka olika pedagogiska erfarenheter har du från dina tidigare arbeten?"
Mia: "Byta blöjor eller jag menar är det ok om jag byter blöja medan jag svarar på frågan?"

Ja något i den stilen kanske...

2 veckor senare får jag ett brev på posten där det står något i stil med:
"Tjänsten är  nu tillsatt av annan sökande. Välkommen med dina ansökningar om 7-8 år när du fött alla ungar du ska ha och de börjat i skolan."

Ska nog skicka ansökningarna en annan dag när det är sämre väder och istället gå ut och njuta av vårvädret.

Vilgot och vagn och en massa siffror

Idag har det hänt mycket måste jag säga, men största grejen var nog att träffa Vilgot. Camilla och Linus lilla bebis.
Det var en lugn kille som åt och sov och tittade lite misstänksamt på oss.

Sen har vi hämtat vagnen idag, jättefin, en emmaljunga citycross (jungle) och en citykorg (copper). Nu är bilbarnstolen också inhandlad så nu känns det som att det närmar sig.
v.35 (34+0)
6 veckor kvar till beräknad förlossning.
11 arbetsdagar.
3 utvecklingssamtal.

Nä nu kommer det lite bilder istället en bild säger ju mer än tusen ord så här kommer några:

Försäkringskassan

Så var det vardag igen eller ja det var det ju redan igår, men då var jag så trött efter den jobbiga helgen att jag mest gick och gäspa..

Idag är det iaf tisdag och vardagen snurrar på igen. Johan har lyckats pricka in kvällsaktiviteter hela veckan så det är väl bara att stå här med maten redo för att serva när han är hemma och vänder. Jaja han servar mig med mat alla andra veckor så jag gnäller inte.

Mårten mår bättre nu, men är kvar på lasarettet. Han har fått tillbaka rörelse i armar och ben men balansen är inte riktigt ok ännu. vi var inne och hälsa på i söndags, kan inte vara kul att ligga där bland alla apparater och sladdar. Vet inte när han får komma hem.

Tiden går fort när man sitter vid datorn, måste åka till försäkringskassan nu. Infomöte om föräldradagar och andra viktiga papper och siffror. Snurrigt är vad det är....

Vilken konstig dag det blev

Allt började så bra, tog sovmorgon till 8:30. Sedan åt vi frukost i lugn och ro. Johans pappa kom och vi satte i gång trädgårdsröjningen. Solen sken och allt var toppen. Ringde syrran och gratulera henne på 20-årsdagen. De verkar må bra hon och lille Vilgot. Sedan kom Johans bror och mamma. Vi åt mat och Johan och Mårten fortsatte i trädgården. Vi bestämde oss för att ta eftermiddagsfikat nere i Navestad. Mårten åkte hem dit och Johan åkte strax efter för att hämta kärran. Jag satte mig en stund för att planera söndagsskolan till imorgon, allt toppen.

Så får man det där telefonsamtalet som man aldrig vill ha.

Johan: Du det dröjer nog innan jag kommer hem. Vi väntar på att ambulansen ska komma. Mårten har ramlat ihop och krampar men verkar klar i huvudet...
Mia: Jag kommer...

Åkte ner och hann dit före ambulansen, men de var snabba på plats.. Hela eftermiddagen har vi sedan gått och väntat på besked. Nu ikväll fick vi reda på att de tror att det är en blodpropp i hjärnan usch. Han är förlamad på vänster sida just nu.

Tänk vad skört livet är. Helt plötsligt ställs allt på sin spets, blåsor i händerna blir bagateller och söndagsskolsplaneringen fick ta en paus.
 
Ta hand om er... och be för Mårten.

Fredag med jobb, tv-tittande och jättemage

Äntligen fredag, började kl. 6 imorse, men vaknade redan kl. 4 suck, det blir lätt att man ligger och tänker på en massa konstigt så dags och stressar upp sig i onödan. Arbetsdagen rullade på rätt bra och det var snart dags att gå hem. Kunde inte låta bli att stanna i Fornåsa och köpa med lite gott hemma (skyllde på att smöret faktiskt är slut). Blev en Allas också tanttidning som Johan säger, men jag tycker om att lösa korsorden i den och så är det lite kul att läsa om andras lite mer händelserika liv av någon anledning.
Ja varför vill man läsa om andra egentligen. För folk vill ju verkligen det annars skulle ju inte det här med bloggandet vara så stort...

Sedan jag kom hem från jobbet har jag inte gjort mycket vettigt, tittade på Sverige pussas och kramas, trams enligt min humor! Igår tittade jag på Barnmorskorna det är bra, visar förlossningar helt enkelt en del lätta och en del svåra. Snart ska jag själv få uppleva en förlossning det är rätt coolt faktiskt, hoppas givetvis på en lätt variant, men försöker att inte ställa mig in på något särskilt utan ta det som det kommer och vara öppen för vad barnmorskor och läkare rekommenderar.

Ikväll ska vi till vår blivande svägerska äta lite och ha det bra, skönt att slippa göra mat själva. Ska nog gå och svira om lite och piffa till mig lite lagom (Väldigt lätt med jättemage).

7 veckor kvar till beräknad bebis ankomst idag!!! och nu är snart allt tvättat också.

Baka

Nu fungerar visst bloggen igen. Bäst att uppdatera så ni får veta vad som händer i mitt exotiska liv.  Idag fundera de på jobbet om det är en pojk- eller flickmage jag har. De kom fram till att det var olika för varje gång de såg mig. Oroväckande.... I lördags köpte vi spjälsängen jättefin vit. Jag har börjat tvätta kläder och lakan nu. Snart är vi redo för bebis. På fredag är det 7 veckor kvar till utsatt datum. Tiden rullar på och jag längtar efter att sluta jobba. Inte för att jag inte trivs på jobbet. Det gör jag, men det börjar kännas tungt och man är inte så himla smidig längre. Sen är tålamodet inte det bästa heller . 

Har precis tagit ut 2 nygräddade sockerkakor ur ugnen. Mums, men en ska med till jobbet imorgon. Har hängt ut tvätt med, andra gången i år sist började det regna. Hoppas det går bättre denna gång.

Fick ett paket med kläder från hm världens skönaste mysdress. Den ska jag ha resten av graviditeten.

Måste smaka sockerkakan nu....