miarangsjo

Just det, utmaningen

Blev utmanad av Syrran


* Lista, tre saker med din kropp du är särskilt nöjd med.
* Skicka vidare den till personer du tycker borde vara extra nöjda med sig själva!


- Ögonen

- Håret (är riktigt nöjd efter färgningen.)

- Rumpan



Veckan som gått

Ja då var det fredag igen och ännu en vecka att lägga till handlingarna, helgen är ju visserligen kvar, men det brukar om möjligt gå ännu fortare än veckodagarna... På måndag är det fyra veckor tills jag börjar arbeta, känns overkligt, kul, jobbigt och spännande. Blandade känslor med andra ord. Kan inte fatta hur det ska bli att vara borta från mitt troll hela dagarna.

Måndag: Umgicks med Åsa och Albin. Vi tog en promenad med deras hästar.Gick bra, tränade både biceps och triceps genom att byta hästar när man blev trött i armen. En drog framåt och en bakåt.

Tisdag: Vi var på babysim. Vera hade sovit lite mer på förmiddagen och var en glad tjej som plaskade mycket. lite tråkigt att duscha och klä på sig och sånt tjafs, onödigt ju...
Sen träffade vi Sandra, åt mat i Motala och nu ska jag berätta hur förvirrad jag egentligen är.... Vi kommer in där, beställer mat och jag frågar om det finns micro så jag kan värma barnmaten. När vi ska sätta oss kommer jag på att Veras mat ligger kvar i bilen, bara att springa och hämta. Sandra konstaterar att det är bra att vi har en så söt unge så att folk runt omkring pratar och flörtar med henne hela tiden så hon inte hinner att märka att jag sprang en halv kilometer till parkeringen (inkl. ett antal trappsteg). Ja nog om det lunchen var god. Sedan går vi till ett loppis och jag hittar tallrikar. När jag ska betala upptäcker jag att jag glömde betala lunchen innan. Jag var så koncentrerad på att fråga efter micro att jag glömde betala. Förvirrad...

Onsdag: Drog till Linköping med Åsa och Albin och testade om det gick att äta på IKEA. Sen köpte vi lite nya blommor till våra hem.

Torsdag: Var på banken och kollade upp lite om lån. Det är dyrt att bo. Vera ägnade tiden på banken till att kasta alla leksaker (som jag tagit med som tidfördriv) i golvet och begära att jag skulle ta upp dem direkt. Bajsade gjorde hon också! Jag gick ner till Johans jobb och Johan tog bilen. Funderade på att testa hans kollegors lojalitet och fråga efter Johan när jag kom dit. Undra vad de skulle ha svarat "-ehh han är ju på banken med dig"
De var så upptagna med kunder när jag kom in så jag hoppade över testet.

Fredag: 7403 steg till Skeppsåsgården, babysång, 6543 steg till svärmor, 2490 steg till Åsa, 342 steg hem. Tacos, blogg och godnatt.

Flytt och Årsmöte

Igår natt bestämde sig Vera fär att gå upp 4:30, hjälp vad trött man var då... Vid sju la jag henne i vagnen, men hon ville inte sova, byte med Johan då, sen sov jag till 9:30 skönt. Vera somnade inte förrän 10:30 men sen sov hon länge. Hon var helt omedveten om att det var visning av huset för de ev. nya hyresgästerna. För er som inte vet det så flyttar vi i mars till ett lite mindre hus (med lägre hyra). det huset ligger ca 200 m. från det hus vi ska köpa i framtiden. Det blir bra när man ska renovera och flytta. Bekymret just nu är att fundera ut vad vi ska ha med oss till "lilla" huset och vad som ska köras direkt till vår framtida villa. Gäller att tänka och planera vid denna packning. Packat har jag gjort många gånger men aldrig tillsammans med en bebis och aldrig till ett tillfälligt boende.

Idag har församlingen haft årsmöte. Många stora beslut togs och god mat åt vi. Vera sov 1,5 timme på fm och em. Däremellan charma hon församlingen genom att prata mellan alla beslut. Tur att hon inte kan säga Ja eller Nej ännu utan mest bababa eller mammama. Kunde ju annars blivit konstiga beslut...

Ikväll har Johan och jag varit lite lata och onyttiga och beställt mat från pizzerian i fornåsa. Jättegott!!!


Vår kyrka, bilden är tagen i november innan den var riktigt klar.


Urringning


När Vera blir riktigt ivrig och vill framåt sprattlar hon med både ben och armar (kommer inte så långt på det sättet). Hennes farmor säger att hon ser ut som ett JAS som går ner för landning. Tydligen gjorde Johan likadant när han var liten.


Här är favoritleksaken just nu, både blinkar och låter och roliga bollar som åker runt.

När nätterna blir långa

Vera är inne i en riktigt sova dåligt period. Vet inte vad det kan vara, men enligt syrrans blogg var det visst fler som har svårt att sova.

Det är så svårt att få henne att somna på kvällarna och när man lyckats smyga ut ur sovrummet så dröjer det ungefär 20-30 minuter innan hon skriker igen. Brukar vänta en stund med att gå in till henne för ibland somnar hon om, men oftast inte.

Så här var det igår kväll och i natt. (Johan var i kyrkan annars brukar han lägga)

20:00 läggdags för Vera
20:30 Vera sover och jag smyger ut
20:55 Vera vaknar, nattar en gång till
21:20 Vera sover jag smyger ut
            Vera vaknar ett antal gånger men somnar om.
22:15 Vera vaknar och jag går och lägger mig, tar en stund innan vi somnar.
runt 1 vaknar Vera och bökar och krånglar, försöker amma henne men hon biter och drar och sparkar mig. Byter sida, vilket fungerar nästan lika illa. Sätter mig upp och andas lite mitt i all trängsel då somnar Vera mitt på min sänghalva. Jag lägger mig på yttersidan på ca 20 cm så hon inte ska ramla ur. Sover så till ungefär 4.30 sen börjar bökandet igen. Vi byter sida och styr runt i sängen. Halv sex ger jag upp och inser att det är morgon för Veras del.

Denna tidiga uppstigning resulterade visserligen i att vi inte behövde stressa på morgonen och det är ju skönt. Johan kom iväg till jobbet i tid och jag hinner skriva blogg innan vi ska på babysång.



Babysim

Idag har Vera och jag varit på babysim för första gången. Det var första gången Vera var i simhallen. Vi kom i god tid så vi behövde inte stressa det var skönt. Tyvärr höll de på att ordna något elektriskt fel så det spran en massa el-gubbar inne på damernas, så vi fick byta om inne på romerska. Det gick bra. Vera var på bra humör. Väl inne vid lilla bassängen satte vi oss på en stol och vänta. Väntan blev nog lite lång för Vera. Något skrämde henne därinne för hon blev riktigt ledsen. Det ekar ju lite i en simhall så alla ljud var nog lite skrämmande.

Eftersom vi inte varit där tidigare fick vi lite information innan vi gick ner i vattnet. Vera var rädd och ledsen, men de hade lite leksaker i vattnet och vi höll oss lite för oss själva till att börja med.
När de andra samlades i en ring och började sjunga blev Vera lite gladare. Efter en stund gick det riktigt bra och hon plaskade lite i vattnet som hon gör i badbaljan här hemma. Vi gick upp medan humöret var bra för att bilden av besöket skulle vara positiv. Inne i duschrummet gick det väl sådär. Kallt och blöt, dessutom kissade hon ner handuken så det var bara att hämta en ny i skåpet. Min egenduschning blev väldigt snabb. Duscha kan man ju göra i lugn och ro hemma vid ett senare tillfälle. Tillslut fick vi iallafall på oss våra kläder och åkte hem. Vera somnade som vanligt i bilen.

Slutsats: Mycket bök för 15-20 minuters badande.

Utmaningen del. 2

Jag har fått en utmaning av Camilla

Regler:
1.Länka till den som taggat dig
2.Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3.Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.

1. Jag var nykter på min student.
2. När jag var gravid vägde jag under 100 kg.
3. Jag har ofta ångest efter att ha umgåtts med någon i familjen.
4. Tar gärna omvägar förbi gäng med barn/ungdomar i tron om att de ska göra/säga nått snällt.
5. Jag har aldrig slagit sönder fönster.
6. Sen jag träffade Johan har jag inte varit singel en enda dag.
7. Jag har aldrig opererats.

Jag utmanar:

Matte

(Förlåt Millan kunde inte låta bli)

Utmaning

Jag har blivit utmanad av lillasyster att skriva sju sanningar om mig själv. Detta tål att tänka på. Måste ju vara något intressant. Knappast någon som vill veta min favoritfärg. Får återkomma om detta...

Idag har vi varit i Jönköping, ägnade mest tid på IKEA. Kollade in köket DUVBO extra mycket, lutar nog åt att det blir det köket i huset. Vi tänkte att den 17 januari är nog de flesta ganska fattiga och sitter hemma och äter snabbmakroner, men vad fel vi har. Hela jkpg var på A6 och shoppade (eller drömde om framtida inköp). Det var knökat, lite Ge-kås-känsla. Inte lätt att ta sig fram med barnvagn då. Vi drömde lite och åkte hem.

Tema

Har funderat på vad jag ska ha för tema på min blogg egentligen. Ni som läser den, vad vill ni veta?

Har funderat på följande:

Bostadstema, vilket vill säga en fortsättning på pappas blogg. Där jag skriver om alla ställen jag bott på sedan jag flyttade hemifrån...

Hade en idé i somras om att göra ett toalettema på bloggen och skriva om alla toaletter jag varit på. Egentligen kom den ifrån att Johan trodde jag nog besökt landets alla toaletter efter en resa till norrland.

När vi har tagit över Johans mormor och morfars hus funderar jag på att ha ett renoveringstema i bloggen och skriva om renoveringen.

Är just nu väldigt såld på inredning, så kanske ett inredningstema, har blivit inspirerad av en vännina som är otroligt duktig på att inreda.

Nu vaknade Vera, så det är väl dags att återgå till  verkligheten, så medan jag drömmer om olika teman så får det bli vardagstema i bloggen.

Dagen efter

Oj vad trött jag var imorse, trodde nästan jag var sjuk. Var yr och det flimra framför ögonen. Men efter lite frukost och en förmiddagslur med Vera så var man på hugget igen, så pass att jag började undanröjningen av julen. Granen barrade väldigt mycket, får nog skaka av den innan den kan bäras ut. 


                        


På kvällen bada jag Vera. Hon älskar det! Plaskar för fullt. Vi har funderat på att anmäla oss till babysim, om det finns några platser kvar, är ju lite sent ute.

                                    



 
                               

 

Bröllop och Josef, Maria och Jesus

I torsdags fungerade inte internet just när jag hade tid att sitta där och ja sedan dess har jag inte varit hemma så det har inte kunnat bli några inlägg...

Fredag
Åker hem till mamma för att Vera ska hinna vänja sig vid att vara där inför lördagens barnvaktande
Kände mig lite som en samordnare inför morgondagens bröllop. Fick flera sms och telefonsamtal från vänner ang. bröllopet. Roligast var följande sms 17:42 på fredagseftermiddagen från en vännina:
"Hej! Var är vigseln imorgon? Vilken tid? och var är festen sen?" God framförhållning. Höll på att svara att det var förra helgen i Kiruna, men snällare än så är jag :)
Färgade håret också, ingen som har sett ännu (söndag kväll).



Vera med stor leksak.

Lördag
Natten var sådär, men jag fick sova några timmar iaf. Ägnade största delen av förmiddagen åt att fixa till mig (onödigt då det blåste halv orkan vid kyrkan). Kändes konstigt att lämna Vera, första gången. Jag har bara varit i från henne en kväll sedan hon föddes. Läskigt!
Vigseln gick bra, båda sa ja om än lite grötgråtigt. Festen var en klassisk bröllopsfest med mycket mat, tal, sång och spex. Kompisgänget (Addes förflutna) framförde en sång på melodin O Store Gud... Mycket lyckat.
Vi smet innan Tack och Hej och körde mot Degerön. Vera sov när vi kom dit. Hade gått jättebra enligt mamma. Enligt Matilda grät Vera lite.

   

Söndag
Natten innehöll inte för mycket sömn (sällan de gör det numera). Åt frukost och tog det ganska lugnt på morgonen, tills vi insåg att det snart var dags att vara i kyrkan. Packa ihop, hem, duscha, äta mat hos Johans föräldrar, upp till kyrkan med en trött Vera som skulle spela rollen som Jesusbarnet. Fick klä ut oss lite (Vera vägrade ha en filt om sig). Fick reda på att ví skulle bli intervjuade under predikan 2 minuter innan Gudstjänsten började. Men det gick bra, såg kanske inte allt för verklighetstroget ut.

Isfläck

Var på citygross idag. Riktigt halt när jag körde dit och jag lyckades parkera precis vid en isfläck. Lyckades ändå få ut vagnen och Vera utan att halka, men precis när jag ska gå iväg halkar jag och ramlar över vagnen, vilken vippar framåt med Vera i. Det enda jag tänker och tittar på är Vera, men allt gick bra, hon var väl nerbäddad i åkpåsen som satt fast i vagnen. När jag kommer in i affären är fortfarande pulsen hög och jag känner att jag är lite öm i magen. Fick kanske handtaget i magen, vet inte. När jag tänker efter så vet jag faktiskt inte vad som hände mig utan jag hade hela tiden full koll på Vera. Så är det att vara mamma.. Barnet i första hand...

När jag samlat mig lite handla jag och när jag kom hem hade Johan maten klar... Kan du gissa vilken maträtt Millan?

Lasagne

Framåt em idag ringde svärfar och bad oss att hjälpa honom och svärmor med lasagnen (äta den alltså). Vi planerade in kvällsmaten där och åkte dit framåt 18-tiden. Var inte jättehungrig eftersom vi precis kommit från kaffebordet hos Johans mormor och morfar, men efter ett tag dukades lasagnen fram och det var inte mindre än 4 olika lasagner. Till saken hör att min svärmor ska göra mat till årsmötet i kyrkan. Hon hade nu gjort 4 olika varianter får se om jag kommer ihåg nu:

1. Vanlig med hårda lasagneplattor
2. Samma, men fäskpastaplattor
3. Med skruvmakaroner
4. Med köpt ostsås (de andra hade hemmagjord ostsås).

Det är inget som sker av en slump där inte. Vi fick vara jury. Nummer 2 vann, den var god, lättast att göra och dessutom  finast att titta på. Sedan kom nr 1 (skillnaden var hårfin) och sen nr 4. Nummer 3 diskvalificerades då det blev en "makaroner och köttfärssåskänsla". 

Mätt blev jag iaf...

 
Vera fick smörgåsrån endast 1 variant.



Lasagnen i den rostfria formen vann...

Första återupplivningsförsöket

Nytt år och nya inlägg

Tänkte att det kunde vara dags att återuppväcka bloggen. Kan ju inte vara sämre än brorsan.

Det är verkligen skitkallt ute.. förra natten hade vi -19 grader men vi går mot varmare tider, i kväll är det visst "bara" -5 grader.

Matilda kom hit idag och vi har varit hos grannen och Matilda har fått rida. Kallt, men kul, tyckte hon. Själv hade jag fullt upp med att hålla reda på den andra hästen som var med på promenaden och samtidigt dra barnvagn. Kort sagt promenad med häst och vagn. Kameran var tyvärr utlånad, men jag lyckades ta några bilder med mobilen får se om dessa går att överföra till datorn.

Det är verkligen hektiskt med två barn. Kom på mig själv med att svara Matilda att "det kan vi göra när Johan kommer hem" flera gånger... när Johan kom hem 19.15 var det mat och läggdags och allt som vi skulle göra får vänta till imorgon.

Nu sover iaf båda tjejerna och efter att ha plockat en stund, sövt Vera ytterligare en gång och skickat iväg ett mail så sitter jag här vid bloggen och har lite "egentid".... klockan är 23.08 och jag borde nog sova istället, men har man återupplivat sin blogg så har man.

Jag har förresten en bilddagbok också. Den har jag inte heller uppdaterat på ett tag... Hur hinner man allt egentligen!? Skiter i att sova på "egentiden" kanske...