miarangsjo

Härliga lördag!

Först fick Johan välja aktivitet. Det blev utställning på Lantmännen i skänninge.
Den valde jag aktivitet och då blev det promenad i charlottenborg med picknick. Vädret är toppen och vi får en föraning om vad som komma skall. Härligt!

Mobilstrålning

Satt hemma hos Sandra igår och pratade och virkade. Diskuterade mobiltelefoner, borde snart komma upp något sorts etik för när man får ta upp telefonen... Är det ok att svara på sms när man är ute och fikar med en kompis? Eller kolla wordfeud på ett personalmöte.

Det värsta är att jag själv inte tänker mig för och drar upp mobilen så fort den piper till ibland. Det är ju inte så troligt att det är superviktigt.

Det verkar vara ok att dra upp mobilen och kolla senaste fb-uppdateringen så då kan det väl vara ok att dra upp en bok och läsa ett par rader när man fikar med en kompis.

Det här med strålningen diskuterades också. Varför pratas det så lite om mobilers strålning och risken för cancer? Har en känsla av att det tystas ner och att vi inte sett konsekvenserna av användandet ännu. Blir rädd när jag tänker på hur tidigt Vera och Stina utsattes för strålningen i jämförelse med mig. Helst ska mobilen vara på 10 meters avstånd och hur ofta är den det?

Ögoninflammation

Igår fick jag snabbt packa ihop på jobbet och åka och hämta barnen vid lunchtid. Ögoninflammation, Stinas öga hade geggat ihop helt och var rött. Johan får vabba idag för jag har planeringsdag med möte inbokat med specialpedagog. Nu duscha och iväg, tidigt.

Jobba,äta,sova

Här rullar det på jobba, hämta barn, laga mat, äta mat, idag har jag varit och tränat och nu dusch och sova. Upp klockan 5 imorgon och så börjar det om. Helgen blir kul, då kommer släkten från Vedum på besök det bli klädvisning från Blingo. Jag gillar ekologiska kläder. De är mjukare än andra. Det kostar lite mer, men vi har turen att ärva mycket kläder så då kan man kosta på sig något lite dyrare ibland. Hur det ska gå med köpstoppet då får vi se...

Sista nätterna har Stina sovit väldigt dåligt. Jag undrar vad som snurrar i hennes hjärna. Hon får panik om nätterna. Det är inte lätt att funka på jobbet om man bara sovit 3 timmar.

Ifånen

Testar om det går att uppdatera bloggen från min nyinköpta iPhone. Ja ni läste rätt jag har brutit mitt köpstopp och köpt en telefon. Kanske hade min gamla hållt ihop någon månad till, men det kändes ohållbart när den vissa dagar var helt svart, täckningen har försämrats och den var glapp i laddaren. Det kändes helt enkelt nödvändigt med en fungerande fån.

Igår var vi en sväng på stan, medan vi står i kö på teliabutiken ägnar sig Vera åt att prata med alla andra väntande kunder, utnyttja den offentliga toaletten, studera en frisör i arbete, äta godis och springa runt. Ibland kan jag önska att hon var lite mer försiktig, men sen tänker jag på alla fördelar med att vara framåt och kunna prata med folk och uppskattar det och hoppas att hon får utveckla detta och inte dämpas av gamla könsroller. Du är tjej du ska vara tyst och ordentlig.

På kvällen åkte vi till en kompis och titta på melodifestivalen, mycket trevligt. Vi åt pizza, barnen var lite speedade till att börja med, men somnade sen.