miarangsjo

Det är fredag idag

Så var det fredag och nästan hela "sista veckan" har gått. Fredag ja, något som är svårt när man inte arbetar är att få in den där fredagskänslan. En känsla som man vaknar med på fredagsmorgonen och sedan har med sig hela dagen. Kollegorna, föräldrarna och barnen är mer avslappnade. Det pratas om vad som ska göras i helgen. Inga nya projekt startas.. Man förbereder sig helt enkelt för lite ledig tid. När man är föräldraledig (konstigt ord det där, borde ändras till föräldraarbete) så är man alltid ledig eller snarare aldrig ledig. De flesta dagar är ganska lika. Det är mat, sova, blöjor och lek hela dagarna.

Vera sover just nu ute i vagnen och en militärhelikopter cirkulerar över huset... Varför måste de öva precis över vårt hus? Bäst att kolla så hon inte vaknat. Hon sov, är väl trött efter dagens aktivitet: Babysång.

Nähä bäst att passa på att göra lite på den där att-göra-innan-flytten-listan nu medan hon sover.

Tips på var man kan hitta material om Jona, helst på internet, mottages med glädje, behöver det mesta från kartor till pyssel. Barnen ska få forska om honom på söndagsskolan.

Ta det lugnt i helgen och umgås med familj och vänner och missa inte melodifestivalen!



Vera på besök hos kusinen (han hade en massa goda leksaker)



Idag är Johans sista dag på jobbet, så han steg upp tidigt (räknas 6:30 som tidigt?) och gjorde en tårta.



Ett stadigt grepp om nappflaskan..



Söndagens tema i söndagsskolan: Jona

Sista veckan

Sista veckan är fullspeckad som vanligt

Måndag: Hjärt- och lungräddning på jobbet
Tisdag: Till Millan (ska bli så kul!!!!)
Onsdag: Öppna förskolan (måste prata med bvc-sköterskan om Veras utslag)
Torsdag: Till mamma och simma på kvällen
Fredag: Sista babysången för min del.
Lördag:
Söndag: Gudstjänst, med söndagsskola

Någonstans ska jag försöka klämma in en söndagsskolplanering så jag vet vad jag ska göra på söndag och dessutom är att-göra-listan inför flytten låååång

Helgen har varit toppen. Pappa kom i fredags och vi satt uppe ch prata hela kvällen. Försökte dock komma i säng tidigt för Vera vägrar sova längre än till 6.
På lördagen åkte pappa, Vera och jag till motala och handlade och fikade. På kvällen kom brorsan, mycket trevligt, de roliga kommentarerna haglade. Visst får du komma oftare, bara kul...

Idag har vi varit på Maxi och handlat, efter det stanna vi till hos Johans mormor och morfar och vilken tur vi hade för där var det våffelkalas, MUMS... Tack för det!!! När vi kom hem röjde vi runt i våra klädgarderoberna. Insåg att om jag någonsin går ner så mycket i vikt att jag kan ha de flesta av kläderna jag äger så vill jag nog ändå inte ha dem utan vill unna mig några nya moderna kläder. En hel del fick gå till klädinsamling.

Nu är det dags för Stekt ägg, nyponsoppa och smörgås. Gott!
Sen ska jag sova är så tröttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt (somna på tangenten)

Idag blir Vilgot (Veras kusin) 11 månader! GRATTIS killen!!!
 

Har blivit utmanad

Jag har blivit utmanad av: camilla2008.blogg.se (syrran)

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar på gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

  1. Vad heter du? Maria
  2. Ett ord på fyra bokstäver? Mint
  3. Flicknamn: Matilda
  4. Pojknamn: Mattias
  5. Yrke: Magister
  6. Färg: Magenta
  7. Klädesplagg: Mössa
  8. Mat: Makaroner
  9. Sak i badrummet: Munskölj
  10. Plats/stad: Motala 
  11. Orsak att vara sen: Mobilletande
  12. Något man skriker: MEEER
  13. Film: Matrix
  14. Något man dricker: Must
  15. Band:  Millas mirakel
  16. Djur: Mink
  17. Gatunamn: Månvägen
  18. Bil:  Mazda
  19. Sång:  Mors lilla Olle 
  20. Aktiviteter med mer än med en deltagare: Monopol

Mitt i natten

Usch vad jainte tycker om att gå upp mitt i natten och göra allmänt underhåll på lilltjejen. I natt började någon gång vid 1 då hade jag tröttnat på att amma. Johan gick upp och gjorde välling. Vera somnade innan han kom upp igen. Ett par timmar senare var det dags igen bök och stök i sängen. Vera hittade själv nappflaskan och drack lite ur den, men kunde inte komma till ro. Halv 4 gick vi upp för allmänt underhåll. Vilket innebär ny blöja, lite lek och efter ca 1,5 timme är det dags för välling och sen ska vi sova lite till. Tur att jag gick och la mig tidigt igår, man blir så trött av denna splittrade sömn.

Det är mycket nu...

Nu börjar det kännas definitivt.... jag ska börja jobba igen. Idag har Vera och jag varit och hälsat på och hämtat schema. Ska bli jättekul, saknar barnen och personalen, men jag vet samtidigt att jag kommer att längta ihjäl mig efter Vera eller så kopplar man bort det när man är på jobbet.

Det är så mycket att tänka på nu så jag knappt hinner sitta vid datorn, först och främst så är det ju jobbet och familjen, sen kommer alla hus, med packning, flytt, städ, lån, bygglov, renovering, i kyrkan har vår församlingsgrupp ansvar för mars månad, vilket innebär städning, kyrkkaffe, söndagsskolan mm.
Själv vill jag mest sova och njuta av det fina vädret, men nu ska jag packa finporslinet och vaser. Bäst att passa på när Vera sover. 

Klappa händerna

Vår tjej har blivit så stor. Nu kan hon klappa händerna, gjorde det första gången igår och man kan se på henne hur glad och duktig hon känner sig när hon gör det. Om jag hade varit lite mer teknisk hade ni kunnat få se en film när hon klappar händerna.

Idag ska vi åka och simma. Hoppas nu bara att Vera sover till vi ska åka så hon är utvilad.

Vad ska man packa?

Vi ägnade nästan hela lördagen åt att städa och hela söndagen åt att stöka till.. konstigt, men så är det väl när packningen är i full gång och alla saker åker ur skåpen, granskas och de flesta packas ner för att sedan ställas in i skåpet i väntan på nästa flytt. Vid varje flytt försöker jag vara lite hård och rensa, men jag ska ärligt säga att det är inte mycket som rensas bort. "Kan vara bra att ha om kanske 25 år" är ledordet som jag försöker få ur min hjärna. Har jag inte använt skjortan de senaste 5 åren så lär jag ju inte använda den om 5 år... Släng och återvinn är mitt nya ledord, skit samma att jag fick saken av den och den. Den blir nog inte gladare för att jag har saken i ett skåp året runt, år ut och år in.

Vi är friska nu iaf. Johan slapp undan helt. Vera fick utslag på hela kroppen efter att febern gått ner, men nu är de borta också. Jag fick magsjuka och gick ner 2,5 kilo (som jag säkert går upp igen) finns roligare sätt att gå ner i vikt.

Vera vägrar att låta Johan lägga henne, typiskt jag som ska bort på fredag kväll. Bowla och äta med jobbet. Stackars Johan!

Lite bilder har efterfrågats

 
Vilken kategori tillhör denna mössa tro, kan vara bra att ha, återvinningen eller släng?????



Denna mössa då??

Rätt svar: "Kan vara bra att ha när Vera vill klä ut sig i framtiden"

Detta kommer aldrig att gå vägen... får skaffa  fler flyttkartonger



Vera har fått låna en lära-gå-stol och enda gången vår lilla lata tjej sätter fart med den är när kylskåpet öppnas (har hon efter sin far).



Promenad i blötsnö...


Rapport från sjukstugan

Natten mellan söndag och måndag insjuknade Vera.. Stackarn har haft mellan 39 och 40 graders feber och är inne på sin tredje dag nu. I natt fick jag magsjuka och ja något ynkligare får man leta efter. Johan är tvungen att vara hemma idag förVAB (vård av barn) och VAF (vård av fru). Jämmer och elände.