miarangsjo

Sommarkatalogen

Nästan inga barn på jobbet så idag har jag och en kollega städat snicken. Det blir bra, hoppas på att bli klara imorgon. Hämtade barnen vid 15.30. De är ganska trötta då och det blir en hel del tv-tittande när man kommer hem och lite spel, pussel och ritande. Idag kom vår- och sommarkatalogen på posten, så det finns ju hopp om en sommar med husvagnsliv och semester. Jag gillar ju alla årstider egentligen, men jag gillar inte när vintern är så här blåsig och snöfri. Jag vill ha snö! Men någon klädshopping blir det inte, med tanke på nyårslöftet och min redan proppfulla garderob.

Nu är det dags att plocka fram morgondagens kläder, plocka lite och sedan gå och lägga mig. Börjar klockan 6.00 imorgon.

Nyårslöften 2012

Julen är över och den blev riktigt bra, som alltid. Det är roligt med barnen, man kan se deras glädje och få riktig julkänsla själv. I år fira vi julafton hos oss med Johans familj och släkt. Kul och det var nostalgi för flera som firat jul där under många år när Johans mormor och morfar bodde i huset. På juldagen åkte vi till mamma och Leif och firade jul även då med tomte och hela fadderullan, toppen. Jag som älskar jul tackar ju inte nej till två julaftnar.




Nu närmar sig nyår. Det blir 3-rätters med 10-12 vänner och 5 busiga tjejer.

Och så var det, det här med nyårslöfte, något jag tänkt på ett tag är att minska konsumtionen och framförallt ändra mina konsumtionsvanor.

Vilket innebär att:

-endast handla det allra nödvändigaste nytt. Som mat, hygienartiklar, toapapper och liknande.
-Annars är det second hand som gäller, men så lite som möjligt.
-Födelsedagspresenter och julklappar kommer bli upplevelser och secondhandfynd.
-låna, ärva,byta.
-spara pengar och miljö.

Tänkte att min blogg delvis ska handla om detta under år 2012.

Ett annat lite mer klassiskt nyårslöfte är att jag ska börja leva sundare, kickstartar med dukan-dieten. Sedan är det motion, motion, motion som gäller 2012. Målvikten är 60-62 kilo och bra kondition.

Nyårslöften ska ju vara hemliga, men det tror jag inte ett dugg på. Det är ju ytterligare en press om man berättat vad man har för löften.

En torsdag

Dagarna mot jul går fort nu. Jag jobbar en dag till och sedan är jag ledig fram till mellandagarna. Ska bli så skönt! Det är en hel del som ska hinnas med. Har precis skrivit lite julkort, som ska skickas iväg imorgon.

Idag hade jag tidig dag och höll på att försova mig. Är så rädd att väcka Vera så efter att min klocka ringt ligger jag kvar och väntar på att hon ska somna in ordentligt igen innan jag tassar upp, men givetvis så somnade jag om så när jag vaknade 5:30 var det bara att dra på kläderna och åka till jobbet i halkan.

På jobbet håller vi på att julpyssla med barnen nu. Det är lite rörigt men också kul och stämningsfullt. Nästa vecka när jag är ledig ska jag försöka hinna med att julpyssla lite med Vera och Stina. Baka pepparkakor och göra toarullstomtar.

Efter jobbet åkte jag och hämta barnen och när vi kommer hem upptäcker jag att nyckeln är kvar på jobbet, bara att packa in ungarna och åka tillbaka till jobbet. Vi blev kvar på mellanmål och barnen ritade och lekte så de tyckte nog det var lite kul att hälsa på mammas jobb.

Väl hemma blev det badkaret för mina små lortgrisar sen åt vi kvällsmat och körde läggningsprocessen, som ikväll gick väldigt smidigt. De var nog trötta efter två dagisbesök på samma dag.

Nu ska jag städa och går igenom lite foton.

Ledig måndag

Ledig måndag! Vi var hemma och greja hela dagen. Nu är snart alla tomtar på plats och annat grejs som hör julen till och gör den så stämningsfull.

Vera är rolig, hon väckte oss i morse och sa -Det är dagen -Ja ja vi ska gå upp svarade Johan -Nej pappa nu sa du fel vi ska gå ner. Sover ju på övervåningen, så det är ju självklart att vi inte går upp då utan ner när vi vaknat.

Eller som hon svarade i somras när hon ätit en skumraket. Hon var vit kring hela munnen och tuggade för fullt. Jag frågade om det var gott -Nej, men det gick ändå :) 

Imorgon är det förskolan igen. De har inte varit där på 1,5 vecka, så Vera är nog lite nervös. Hon hade svårt att somna ikväll.

Nä nu är det dags att sova. Full barngrupp på jobbet imorgon, om jag inte lyckades smitta några i fredags när jag jobbade.... Stackars barn det var inte meningen i sådana fall.

 

Magsjuka

Klart jag åkte på magsjukan. Lite mildare variant än vad jag brukar ha, men ändå jobbigt. Värst är att jag inte kan åka på julmarknaden i kyrkan och julbordet imorgon. Så typiskt! Får vara hemma och kurera mig med blåbärssoppa och rostat bröd. Tänkte även se filmen Bridesmaids när de andra åker till kyrkan. För lite synd är det ju om mig, eller hur?