miarangsjo

Vår i luften!

Så var ännu en helg till enda. Matilda kom hit i fredags och har varit här hela helgen. Toppen tycker Vera och skönt tycker jag, blir lite barnvakt medan man är barnvakt typ! Så i fredags slog till och jag mig ner i soffan och tittade på Talang och hade fredagsmys. Under natten sov Stina jättedåligt, men det berodde nog mest på snorig näsa.

Igår kom Maria, Daniel, Johan och Siri hit, mycket trevligt! Vera och Siri kunde leka riktigt bra tillsammans. Kul att se dem studsa studsmatta. Matilda ryckte även då in som lite barnvakt och läste en hel massa böcker, då hann ju vi prata lite. De väntar smått vilken dag som helst så självklart blev det mycket barn och förlossningssnack. Klart man blir sugen på en till då... och värre blir det väl när bebisen är född. Haha jag som knappt sovit en hel natt på 3 år, hur kan man vilja ha ett barn till då? Nej det får nog räcka med de busfröna vi redan välsignats med. 

Förra natten sov alla, så skönt!

Söndagen har varit väldigt avkopplande, mycket utevistelse. Påskpyntande och så har vi tvättat lakan, man får passa på när vädret tillåter. Har nyligen slutat använda tvättmedel och istället köpt tvättnötter. Funkar precis lika bra som tvättmedel, är drygare och betydligt mer miljövänligt.



Ut med cykeln



och gräsklipparen.



HALLÅ!!!



Påskpyntade vinbärsbuskar.



Vera och Matilda.

Oväntat besök

Tidig morgon idag. Gick upp klockan 5 och cyklade till jobbet en timme senare. Fördelen med att börja tidigt är att man också slutar tidigt. När jag kom hem sov båda barnen och jag fick en liten andhämtning mellan andras barn och mina egna barn. Skönt att bara läsa tidningen och småprata med maken. Den tiden är ju förbi sedan när han börjar jobba.

Vi fick oväntat besök av Johans mormor och moster. Alltid trevligt och det är så kul att höra om hur det var när de flytta hit. Maja berättade om när trappan sattes in och hur trädgården såg ut då. Moster Eva hittade en gammal korgstol som Vera tagit ut från lekstugan. Den hade Eva när hon var liten. Roligt att huset finns kvar i släkten. Visst gör vi om mycket, men det gjorde ju de också när de flytta hit. Jag vill återskapa det gamla och drömmer just nu om att få ett vackert gammeldags vardagsrum, men det är ett stort projekt. 

När Eva och Maja åkt tog vi en tur till min mormor med en tv vi köpt till henne på blocket. Ett tugnt åbäke, men större bild än hon hade tidigare så det blir nog bra. Blev ju såklart en massa fika där. Tur jag ska träna imorgon. 

Nu blir det smörgås, varm choklad och stekt ägg!
 

Ett stormigt aprilväder

Jag tror vi håller på att blåsa bort i stormen. Studsmattan tog sig en tur på ett 20-tal meter innan en stor björk satte stopp. Tur vi har lite träd runt tomten, hade inte varit kul att se studsmattan segla iväg över åkern och landa på grannens bil. Båda barnen sov ute när studsmattan tog sig en tur är glad att de inte var i närheten. Lyckades vippa ner den från trädet, men den står nu upp och ner och nätet är trasigt och pinnarna av. Johan har ju ont i ryggen så vi får väl se om vi kan lyckas vända den. 

April är födelsedagarnas månad och imorgon åker vi till mamma för att fira styvfar och styvbror. Igår fyllde pappa och i år fick jag iallafall iväg ett kort från barnen. Blir kul med lite mer ledighet snart så vi kan ses lite oftare. Den 16:e fyller en kompis och den 20:e fyller minsta lillasystern + en kompis.

Var nyss ute och sövde barnen och våren har verkligen slagit till med all kraft. Vi har blåsippor, krokus, snödroppar. Påskliljorna är på väg, syrenhäcken knoppas. Så härligt, om bara stormen kunde lägga sig så man inte behöver vara rädd för att blåsa bort när man går utanför dörren.

Dammsugaren väntar....

Vab, melodifestival och kläder.

Har varit hemma ett par dagar nu och vabbat, eller ja egentligen har jag nog vårdat man eller åtminstone tagit hand om barnen så inte han behöver det. Han är inte helt ok i ryggen. Ramla ihop med Stina i famnen när han skulle ta ner henne från skötbordet. Då bestämde jag mig för att vara hemma eller ja först försökte jag få hit svärmor eller mamma, men de kunde inte så jag är hemma från jobbet. Men idag kunde jag inte hålla mig därifrån för det var MELODIFESTIVAL så jag packade in barnen i bilen och åkte till jobbet. Förskolebarnen var så duktiga när de mima till melodifestivallåtarna och Vera var lycklig hon fick höra Popular massor av gånger. 

Idag tog jag ett ryck i Stinas garderob och rensa ut alla kläder som är för små och plockade fram kartongen med kläder i strl. 86. Lite minnen sitter det i kläderna från när Vera hade dem. Man kan ju tro att de inte skulle kunna ha varandras kläder när de är födda olika årstider, men Vera hade strl. 86 när hon var 11 månader så det blir nästan samma årstid.

Så nu har Stina sin nya ursöta pyjamas från Pompdelux på sig....





Ska snart gå och lägga mig. Var ute med jobbarkompisarna igår och kom sent i säng, en kollega fyller 40 imorgon så vi lura med henne på linedance och så blev det mat på Balkan i Motala, smakade gott. Barnen vaknade dessutom några gånger under natten och 5.51 tyckte Vera att det var dags att gå upp.

Seg och ARG dag!

Ökat från 9 till 11 läsare, men idag är det visst bara 4 som varit inne. Var av en är jag själv. Hamnar nog inte på topplistan över mest lästa, men jag skriver ju mest för min egen skull och dem jag inte träffar så ofta. Kommentera gärna mina inlägg. Jag blir så glad då :)

Idag har det varit otroligt segt i slottet, tror det beror på allt regnande. Skulle vilja vara en katt och kunna sova bort regniga dagar. Det blev dock en tur till IKEA med mycket stram inköpslista: Stekpanna, frysklämmor och haklapp. Det som också hamnade i påsen var en liten 10-kronors nalle för att hålla Stina lugn samt en liten back att ha klossar i. Vi har en liten dotter som man måste ha ögona på hela tiden. Hon har ingen känsla för att det kan vara otäckt att komma bort från mamma och pappa. Nej hon bara sticker så fort hon får chansen. När vi kom hem sega vi ihop totalt tills vi bestämde oss för att ta en promenad.

Nu har Vera somnat och lugnet har lagt sig över slottet, kanske låter lite taskigt, men just nu är hon inne i en ganska arg period. Hon är arg på allt och alla och mest Stina. Lite avundsjuka sär kanske?? Blir nog bättre när Stina blir större och de kan leka mer på samma villkor.

Tar tillbaka det där med att hon somna, hon hojtade precis från övervåningen. Vår lilla argbigga. Det är mycket kan själv här hemma. Vera kan klä på sig själv och Stina kan äta själv, båda är mycket bestämda på den punkten.



Inte bråkar väl dessa gullungar....

Lördagstankar

Idag har det känts som första riktiga vårdagen. Kunde använda min nya skinnjacka och gå ut utan att frysa. Härligt, vad jag har längtat efter värme. Nu kommer den bästa tiden. Inte för kallt och inte för varmt. Visst jag njuter av alla årstider, men i år var vintern lite för lång.

För övrigt sitter jag ensam vaken så här på lördagskvällen. Johan och jag har inte samma rytm. I veckorna är jag helt slut och lägger mig tidigt medan han kan sitta uppe till midnatt. På helgerna vill jag vara uppe lite längre, mest för att känna att jag har lite tid utan barn eller jobb. Så nu sitter jag här och skriver och knycker lite lördagsgodis från Vera. Tittar förstås på hundar på nätet, hittade en så fin Berner på blocket. Men nu finns ju varken tiden eller pengar eller utrymmet för en så stor hund.

Apropå pengar så ska det bli skönt att snart kunna dra in två löner. Det märks på sparkontona att vi varit föräldralediga i snart tre år. Har inte bestämt hur mycket vi ska jobba i höst ännu men det lutar åt att vi båda jobbar heltid och tar föräldraledigt en dag i veckan. Ett annat problem är, hur sjutton löser man alla mina kvällsmöten. I perioder är det ett möte i veckan. Johan kan ju inte sluta en timme tidigare så ofta. Jaja vi får väl ta en sak i taget och försöka ordna barnvakt när det krisar.

Ett besök i stora staden Motala blev det idag. Lånade lite böcker och filmer på biblioteket. Tänk vilken förmån man har. Att få låna så mycket man vill, helt gratis. Jag gillar bibliotek. Skulle kunna vara där länge, men det har man inte tid med längre så jag susade hem efter ett besök på sjukhuset också. Hemma började jag riva runt i stora garderoben, skulle städa, men det blev bara ännu värre där inne. Hopplösa garderob!

Sedan åkte vi en sväng till mormor Maja. Hon verkade pigg och vid gott mod trots mycket planering inför Kalles begravning. Hon kom även ut och satte sig vid den lilla lekparken medan flickorna gungade. Sedan blev det en tur till Johans föräldrar. Johan fotade två tavlor som Kalle målat och la in i datorn för att kunna användas till bagravningen.

Kvällen blev sen så någon film blev det inte. Är sugen på att se filmen PS I love you, har den hemma så det borde ju inte vara några problem, men barnen lägger sig ganska sent Vera 20.30 och Stina vid 21.30 och själv borde jag lagt mig klockan 22.00 senast, så nu slutar jag skriva.