miarangsjo

Torpön

Efter veckor med jobb och takrenovering kom vi iväg på en liten minisemester. Johan var ledig i fredags så vi hjälptes åt att fylla husvagnen med mat, kläder och annat nödvändigt och onödigt.

Färden gick mot torpön i Sommen. Det var lite stressigt innan vi kom iväg. Ville hinna med sista båten som gick 18.00 annars hade det blivit 4 mil omväg. Började genast sätta upp förtältet, men fick avbryta på grund av trötta och hungriga barn. Fortsatte uppsättningen efter att de somnat.

Vaknade upp till ett soligt och relativt varmt väder. Bestämde oss för en tur till Tranås, där var det barnens dag och massor med folk. Köpte lite mat, en kudde, en pott-träningsstege till Vera förhoppningsvis ska den få henne att vilja sitta på toaletten. De hade många fina inredningsbutiker i Tranås, men just sådana affärer är svårt att njuta av med två små barn (affärer över huvudtaget förresten). Vera älskar dock mataffärer om de har små kundvagnar. Hon är så duktig när hon går med sin lilla kundvagn och hjälper oss att plocka i varor.

När vi kom tillbaka var det dags för flickorna att sova och Johan och jag fick en lugn stund och självklart dök jag ner i en inredningstidning och en godispåse. När barnen vaknade tog vi en promenad ner till hamnen, allt var stängt, men man kunde föreställa sig hur det var där på sommaren med människor, bad, båtar, glass, naturum och restaurang. Lekparken var iaf öppen, gungan var borttagen och Vera ställde sig under gungställningen och sa WIIE borta, WIIE borta. Men det fanns en rutchkana som hon åkte ett antal gånger. Stina charma som vanligt alla hon mötte. Hon är nästan alltid glad.

Eftersom vi inte har någon TV bestämde vi oss för att gå och lägga oss samtidigt som barnen. Skönt med en riktigt lång natt. Klockan 21 sov hela familjen Rangsjö. Söndagen blev riktigt lugn. Nu hade temperaturen sjunkit och vi fick användning av värmen i husvagnen och den fungerade. Tur det för nästa tur med husvagnen blir i mitten på oktober. Efter lunch packade vi ihop förtältet och tog 3-färjan hem. Gjorde veckans matschema i bilen och åkte direkt till Maxi och handlade. Trötta landade vi hemma och hade en lugn kväll ihop med idolerna.





 




Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: